G. Nausėda ir Ukrainos generalinis prokuroras aptarė Specialiojo tribunolo steigimo būtinybę

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį susitiko su Ukrainos generaliniu prokuroru Andrijumi Kostinu. Kaip praneša Prezidentūra, susitikime aptartas Rusijos atsakomybės už karo nusikaltimus Ukrainoje klausimas ir Specialiojo tribunolo agresijos nusikaltimui tirti steigimas.

G.Nausėda.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
G.Nausėda.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2023, 4:18 PM

Anot šalies vadovo, vienintelis būdas sustabdyti Rusijos imperializmą yra Ukrainos pergalė. Jis taip pat akcentavo, kad taika turi būti pasiekta Ukrainai priimtinomis sąlygomis, o Rusijos atsakomybė už įvykdytus karo ir agresijos nusikaltimus Ukrainoje yra būtina.

„Lietuva ir toliau aktyviai palaikys Ukrainos idėją steigti Specialųjį tribunolą Rusijos agresijos nusikaltimui prieš Ukrainą tirti. Kiekvienas, vykdęs nusikaltimus Ukrainoje ar davęs nurodymus juos vykdyti, turi stoti prieš teismą“, – sakė prezidentas.

Be kita ko, prezidentas atkreipė dėmesį ir į tai, kad siekiant agresoriaus atsakomybės yra būtinas nuoseklus įkalčių rinkimas, ir pasidžiaugė sklandžiu Lietuvos, Ukrainos ir Lenkijos iniciatyva įkurtos Jungtinės tyrimų grupės darbu fiksuojant Rusijos nusikaltimus Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.