Kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

Neringos savivaldybė perspėja, kad važiuoti dviračiais maršrutu Smiltynė–Juodkrantė vertėtų tik esant būtinybei.
Neringos savivaldybė perspėja, kad važiuoti dviračiais maršrutu Smiltynė–Juodkrantė vertėtų tik esant būtinybei.
„Audi“ automobilyje buvo vežamas dūstantis kūdikis, jį ištiko epilepsijos priepuolis.
„Audi“ automobilyje buvo vežamas dūstantis kūdikis, jį ištiko epilepsijos priepuolis.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 15, 2023, 4:51 PM

Varėna

Vėlų ketvirtadienio vakarą lažybų punkte siautėjo įtūžęs klientas. Pirminiais duomenimis, žaisti azartinių žaidimų atvyko keturi romų tautybės vyrai.

Jie šiame lažybų punkte lankėsi pirmą kartą. Manoma, kad jie yra ne vietos gyventojai.

Vienas atvykėlis atliko statymus šunų, žirgų lenktynėse, kazino ruletėje ir pralošė tūkstantį eurų. Klientas į nesėkmę reagavo audringai – jis garsiai šūkavo ir, vis labiau tūždamas, kumščiu sudaužė lažybų punkte kabančius tris „LG Electronic“ televizorius. Po triukšmingo incidento visi vyrai pasišalino.

Panevėžys

A.Smetonos gatvėje privačiame name gyvenanti šeima jau ketvirtą kartą sulaukė padegėjo. 32 metų nusikaltėlio taikiniu tapo namo kiemą juosianti tujų gyvatvorė. Apie degančias tujas šeimininkams pranešė pro šalį ėjusi moteris. Pagriebę kibirus gyventojai kaipmat užgesino liepsnas.

Policijos sulaikytas įtariamasis į alkoholio matuoklį pripūtė 2 promiles. Šeimininkų dukters teigimu, tai jau ketvirtas kartas, kai padegamos jų tujos. Dar tikslinama, ar tai to paties padegėjo rankų darbas. Apdegusias tujas jie rasdavo ryte.

Ketvirtadienį iškart po vidurnakčio Nemuno gatvėje prie parduotuvės buvo apiplėšti du girti 20 ir 23 metų vyrai. Nukentėjėlių teigimu, plėšikas buvo apsiginklavęs peiliu. Pripuolęs artyn jis aukoms dūrė, bet sužeidė nesmarkiai.

Po to nusikaltėlis vyrus dar ir apkumščiavo. Prieš nueidamas jis nuo jaunesnio vyro rankos nusegė laikrodį. Vyresnis vyras į alkoholio matuoklį pripūtė apie 1,5 promilės, kitas buvo šiek tiek girtesnis – jam nustatytas beveik 1,8 promilės girtumas.

Kupiškis

Kapų gatvėje į negyvenamą sodybą atvykęs kitur gyvenantis savininkas aptiko vagystės pėdsakus. Dingo kieme į didelę krūvą suverstos malkos.

Gali būti, kad nagus čia prikišo vietos gyventojai.

Žinodami, kad šeimininkai gyvena sostinėje, jie ir ištampė malkas. Patirtą nuostolį nukentėjėlis įvertino 1 tūkst. eurų. Pastarąjį kartą savininkas sodyboje buvo prieš 3 mėnesius.

Papilys

Biržų rajone šeimininkai rado apvogtą sodybą. Namas remontuojamas, todėl žmonės jame negyvena. Į vidų nusikaltėliai pateko išlaužę langą. Jie turėjo užtektinai laiko viską apžiūrėti.

Vagys nepatingėjo išardyti brangią šildymo įrangą – šilumos siurblį, valdymo bloką ir dyzelinį šildytuvą. Šeimininkai patirtą nuostolį įvertino 10 tūkst. eurų.

Klaipėda

Miesto universiteto botanikos sodui balandžio 28 d. sukaks 30 metų. Iškilmių šiemet nebus, nes sodo teritorijoje vyksta takų, informacinių ženklų atnaujinimo, apšvietimo ir vandens tiekimo sistemų įrengimo darbai.

Sukakties proga klaipėdiečiai kviečiami prisidėti prie grožio oazės kūrimo ir sodui dovanoti krokų, tulpių, narcizų ar kitų augalų svogūnėlių. Iš jų bus sukurtas jubiliejinis sodelis, į kurį visi bus pakviesti kitą pavasarį.

Per savaitę nubaustos keturios moterys, teikusios seksualines paslaugas už atlygį. Dvi 30 metų užsienio šalių pilietės buvo užkluptos butuose Taikos ir Didžiojoje Vandens gatvėse.

Viena jų turės sumokėti 90 eurų baudą, kita – perpus mažiau, nes įkliuvo pirmą kartą. Dar dvi moterys seksualines paslaugas teikė Naujakiemio ir Danės gatvėse esančiuose butuose.

46 metų moteris įkliuvo pakartotinai, todėl pradėta administracinė teisena. Kitos 26 metų užsienio pilietės Europos Sąjungos viza buvo pasibaigusi, ji pristatyta į Migracijos departamentą.

Dūkštas

Antradienį Ignalinos rajono seniūnijos kaime buvo rastas, manoma, praėjusių metų spalio mėnesį dingęs 77 metų vyras. Tąsyk į policiją kreipėsi jo giminaitė. Buvo nustatyta, kad pensininkas prapuolė, kai iš gretimo kaimo ėjo į namus.

Pradingėlio daugiau nei mėnesį ieškojo pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai, policijos rėmėjai, kinologas, savanoris išžvalgė apylinkes dronu, bet neaptiko jokių vyro pėdsakų.

Šią savaitę, kai atšilo oras ir pelkėtose pievose nuslūgo vanduo, pastebėtas dingusio vyro kūnas.

Neringa

Kurorto savivaldybė perspėja, kad važiuoti dviračiais maršrutu Smiltynė–Juodkrantė vertėtų tik esant būtinybei.

Šiuo metu vyksta šios dviračių kelio atkarpos rekonstrukcija. Kelias siauras, duobėtas, nėra kelkraščių, daug pavojingų kelio vingių, nuokalnių, kelio danga aptrupėjusi. Rekonstrukcijos darbus tikimasi baigti liepą.

Jurbarkas

Rajono savivaldybė 2023-iuosius paskelbė dviejų garsių šio krašto muzikų metais.

Šią savaitę prasidėjo renginiai, skirti prieš 150 metų gimusiam kompozitoriui, kapelmeisteriui, choro dirigentui, vargonininkui ir pedagogui J.Gudavičiui bei lietuvių profesionaliosios estrados pradininko A.Šabaniausko 120 metų jubiliejui.

Mikyčiai

Trečiadienį vakare Lazdijų rajono kaime vandens telkinyje buvo rastas negyvas 45 metų vyras. Tą dieną pas šį kaimo gyventoją atvažiavo seniai matytas vaikystės draugas.

Vyrai susitiko prie mokyklos, bemaž dvi valandas vaikštinėjo po kaimą ir nusprendė atšvęsti susitikimą. Bičiuliai alkoholiu vaišinosi prie fermos.

Vėliau atvykėlis pasakojo, kad draugas skundėsi prasta sveikata.

Po kiek laiko svečias bičiulį paliko prie fermos, o pats nuėjo savais reikalais.

Grįžęs vyras bičiulį aptiko gulintį kniūbsčią lietaus baloje. Atvykę medikai konstatavo vyro mirtį.

Šiauliai

Šiaulių apskrities policijos Specialiosios parengties skyriaus specialisto J.Bertauskio vairuojamas tarnybinis automobilis Tilžės gatvėje sustojo prie šviesoforo, kai prie jo dideliu greičiu privažiavo „Audi“. Jos vairuotojas, pro pravertą langą sušukęs, kad vaikui reikalinga skubi medikų pagalba, pareigūnų paprašė palydėti į Moters ir vaiko kliniką.

„Audi“ automobilyje buvo vežamas dūstantis kūdikis, jį ištiko epilepsijos priepuolis. Po penkių minučių pareigūnų lydimas automobilis jau stovėjo prie klinikos durų. Pakeliui kitas policijos ekipažo pareigūnas pranešė medikams, kad jie būtų pasirengę priimti ligonį. Suspėta laiku – kūdikis šiandien kartu su savo tėvais jau namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.