Statuto pataisos padės išspręsti frakcijų norus dėl parlamentarų delegavimo į komitetus

Seimas po svarstymo pritarė Statuto pataisoms, siūlančioms išplėsti parlamentinių komitetų narių skaičiaus ribas.

 J.Razma.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 J.Razma.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 2:06 PM

Jos numato, kad komitetai būtų sudaromi iš ne mažiau kaip 6 ir ne daugiau kaip iš 14 Seimo narių, išskyrus Europos reikalų ir Ateities komitetus.

Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos teigimu, priėmus Statuto pataisas, „turėsime platesnį spektrą dėl komitetų narių skaičiaus ir platesnes galimybes išspręsti frakcijų norus dėl delegavimo į komitetus“.

„Prognozė tokia, kad Seime bus komitetas, kuriame dirbs tik 6 nariai. Ką padarysi, jeigu frakcijos nelabai rodo dėmesį atskiroms sritims. Tokia realybė. Nebūtų geras variantas, jeigu nenorinčius Seimo narius prievarta būtinai nukreiptume į tam tikrus komitetus“,– svarstė J. Razma.

Pernai gruodžio mėnesį Statuto pataisas pateikusi Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Orinta Leiputė siekia sudaryti galimybę Seimo nariams realizuoti savo kompetencijas, užtikrinti kokybiškesnį komitetų darbą ir išspręsti praktikoje kylančias problemas.

Šiuo metu komitetai sudaromi ne mažiau kaip iš 7 ir ne daugiau kaip iš 13 Seimo narių (išskyrus Europos reikalų komitetą ir Ateities komitetą) pagal proporcinio frakcijų atstovavimo principą. Konkretus kiekvieno komiteto narių skaičius nustatomas Seimo nutarimu.

Už Statuto pataisas dėl komitetų narių skaičiaus antradienį po svarstymo balsavo 76 Seimo nariai, prieš buvo 2, susilaikė 24 parlamentarai. Jų dar laukia priėmimo procedūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.