Teismas pamokė Jurijų Subotiną – išgirdo nuosprendį už tokį elgesį

Skandalais pagarsėjęs vilnietis Jurijus Subotinas (72 metų) antradienio rytą išgirdo dar vieną nuosprendį.

Antradienio rytą išgirstas nuosprendis – jau ketvirtas J.Subotino biografijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Antradienio rytą išgirstas nuosprendis – jau ketvirtas J.Subotino biografijoje.<br>T.Bauro nuotr.
J.Subotinas vadina save komunistu ir sako, kad rusų tankus pasitiktų su gėlėmis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Subotinas vadina save komunistu ir sako, kad rusų tankus pasitiktų su gėlėmis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Už teismo sprendimo nevykdymą J.Subotinui skirta 2000 eurų bauda. <br>R.Neverbicko nuotr.
Už teismo sprendimo nevykdymą J.Subotinui skirta 2000 eurų bauda. <br>R.Neverbicko nuotr.
S.Cichanouskajos spaudos konferencijoje triukšmavęs J.Subotinas, vėliau bandė įrodyti, jog elgėsi, kaip pavyzdingas pilietis.  <br>V.Skaraičio nuotr.
S.Cichanouskajos spaudos konferencijoje triukšmavęs J.Subotinas, vėliau bandė įrodyti, jog elgėsi, kaip pavyzdingas pilietis.  <br>V.Skaraičio nuotr.
J.Subotinas sostinėje garsėja savo skandalingu elgesiu. <br>T.Bauro nuotr.
J.Subotinas sostinėje garsėja savo skandalingu elgesiu. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 9:48 AM, atnaujinta Apr 18, 2023, 10:08 AM

Vilniaus miesto apylinkės teismas jį pripažino kaltu dėl teismo sprendimo nevykdymo ir skyrė 2000 eurų baudą. Ją J.Subotinas įpareigotas sumokėti per metus.

Šįkart į teisiamųjų suolą komunistu save vadinantis veikėjas sėdo dėl vengimo atlikti baudžiamojo poveikio priemones, kurios jam buvo paskirtos byloje dėl mažamečio vaiko sumušimo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Nuosprendžiu jis buvo įpareigotas lankyti smurtinį elgesį keičiančius kursus, tačiau to nepadarė, todėl J.Subotino atžvilgiu buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas.

Ir 13 metų neturintį vaiką J.Subotinas primušė 2020 metų rugpjūčio 29 dieną Fabijoniškių mikrorajone.

Vaiką girtas vyras užpuolė parkelyje, netoli savo paties namų, o jo smurtą stebėjo ne tik nukentėjusiojo draugai, bet ir atsitiktiniai praeiviai, kurie ir iškvietė policiją.

Mažamečio tėvai dėl smurto parašė pareiškimą policijai, o pradėtas ikiteisminis tyrimas trečią kartą atvedė J.Subotiną į teisiamųjų suolą.

2021 metų rugpjūtį už šį nusikaltimą Vilniaus miesto apylinkės teismas J.Subotinui skyrė vienerių metų laisvės apribojimą, uždraudė metus vartoti alkoholį ar kitas psichiką veikiančias priemones bei įpareigojo jį lankyti smurtinį elgesį keičiančius kursus.

J.Subotinui toks nuosprendis nepatiko. Jis jį skundė Vilniaus apygardos teismui, tačiau pernai sausį teismas jo skundą atmetė ir konstatavo, kad J.Subotinas dėl abiejų nusikaltimų buvo nuteistas pagrįstai.

2016 metais J.Subotinas buvo nuteistas už Rusijos tankų kvietimą, sovietų nusikaltimų šlovinimą ir grasinimus lietuviams naujais trėmimais į Sibirą. Tąkart jam buvo skirta 1883 eurų bauda.

2017 metais už sovietų nusikaltimų garbinimą J.Subotinas išgirdo dar vieną nuosprendį.

Vilniaus miesto apylinkės teismas jam buvo skyręs vienerių metų ir 2 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, tačiau 2018 metų kovo 1 dieną Vilniaus apygardos teismo teisėjai Laureta Ulbienė, Viktoras Lemežis ir Vladislavas Lenčikas patenkino J.Subotino apeliacinį skundą ir vilnietį išteisino.

Apeliaciniame skunde J.Subotinas teigė, kad jis nerašė jokių komentarų, nes neturi kompiuterio ir internetu nesinaudoja.

2020 metų rugpjūčio 21 dieną J.Subotinas „sužibėjo“ dar kartą.

Po Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos spaudos konferencijos, kuri vyko Vilniuje, „Marriott“ viešbutyje, J.Subotinas pradėjo rėkti, kad esą jis turi įrodymų, jog Aliaksandras Lukašenka Baltarusijos prezidentu buvo išrinktas teisėtai ir surinko daug daugiau balsų nei S.Cichanouskaja.

„Tik su Rusija ir Baltarusija – Lietuvos ateitis“, – lietuviškai ir rusiškai šaukė pensininkas ir, kaip įrodymą, kad prezidento rinkimus laimėjo A.Lukašenka, visiems kaišiojo portale lrytas.lt skelbtos skaitytojų apklausos rezultatus.

J.Subotino siautėjimą nutraukė policijos pareigūnai, kurie išvedė A.Lukašenkos gerbėją iš viešbučio ir išvežė į policijos komisariatą, kur jam buvo surašytas administracinių teisių pažeidimo protokolas.

Teismas už siautėjimą S.Cichanouskajos spaudos konferencijoje J.Subotinui skyrė 125 eurų baudą, tačiau vyras su tokiu sprendimu nesutiko ir jį apskundė Vilniaus apygardos teismui.

Skunde jis rašė, kad spaudos konferencijoje elgėsi, kaip pavyzdingas pilietis – nerėkavo, rankom negestikuliavo, viešosios tvarkos netrikdė ir pareigūnų negražiais žodžiais nevadino.

Peržiūrėjęs vaizdo įrašus, teismas konstatavo, kad komunistų mylėtojas meluoja ir pirmosios instancijos teismo jam skirtos baudos nepanaikino.

Teisme taip pat paaiškėjo, kad per paskutinius penkerius metus dėl savo neadekvataus elgesio J.Subotinas administracine tvarka yra baustas 7 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.