G. Landsbergis: neteisėtai Lietuvos sieną kertantys Baltarusijos pareigūnai gali būti sulaikyti

Lietuvos pasieniečiams kelis kartus užfiksavus Baltarusijos pareigūnus neteisėtai kertant valstybinę sieną, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad dėl to pastarieji gali būti sulaikyti.

G.Landsbergis.<br>D.Labučio / ELTOS nuotr.
G.Landsbergis.<br>D.Labučio / ELTOS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2023, 1:28 PM

„Lietuvos sieną neteisėtai kertantys Baltarusijos pareigūnai gali būti sulaikyti“, – Eltai perduotame komentare teigė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad antradienį Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai per vaizdo stebėjimo sistemą fiksavo, kaip ties Šalčininkų rajonu iš Baltarusijos pusės priėjęs šios šalies pareigūnas neteisėtai apie 2 metrus įžengė į Lietuvos teritoriją. Tai buvo antras toks incidentas pastaruoju metu.

Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), sieną kirtę Baltarusijos pareigūnai dairydamiesi priėjo prie sienos linijos ties Šalčininkų rajono Stakų kaimu, kuris yra vadinamojoje Dieveniškių kilpoje.

„Sienos linija vietovėje yra žymima centriniu poligonometriniu stulpeliu, abipus kurio yra valstybių sienos ženklai. Netoliese Lietuvos teritorijoje yra pastatytas fizinis barjeras – tvora su koncertina.

Vienas Baltarusijos pasienietis perėjo sienos liniją ir įžengė į Lietuvos teritoriją apie 2 metrus. Tuomet pažeidėjas apsisuko ir grįžo atgal. Vėliau Baltarusijos pareigūnai tęsė judėjimą savo pusėje“, – teigiama VSAT pranešime spaudai.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.