G. Landsbergis: už karo nusikaltimus turi būti taikoma griežta atsakomybė

Trečiadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis priėmė Lietuvoje su oficialiu vizitu viešinčią Lichtenšteino užsienio reikalų, švietimo ir sporto ministrę Dominique Hasler. Tai pirmas ministrės vizitas Lietuvoje, praneša Užsienio reikalų ministerija (URM).

Gabrielius Landsbergis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 19, 2023, 7:18 PM

Skelbiama, kad susitikime ministrai aptarė paramos Ukrainai, jos atstatymo, saugumo ir gynybos regione, pasirengimo Vilniaus NATO viršūnių susitikimui, dvišalių ryšių ir bendradarbiavimo daugiašaliuose formatuose klausimus. Ministrai aptarė abiejų šalių pirmininkavimo Europos Tarybai, pirmininkavimą kuriai nuo 2023 m. lapkričio 15 d. perims Lichtenšteinas, o iš jo – Lietuva, prioritetus. Be kita ko, sutarta ir toliau visomis išgalėmis remti Ukrainą.

Anot G. Landsbergio, Lichtenšteinas glaudžiai bendradarbiauja Specialaus tarptautinio tribunolo klausimu, tad ir toliau sutarta aktyviai palaikyti jo steigimo klausimą daugiašaliuose formatuose.

„Griežtos atsakomybės už karo nusikaltimus, taip pat ir agresijos nusikaltimą, klausimas mums yra labai svarbus. Nebaudžiamumas skatina tolesnę agresiją, ir priešingai – aiškus suvokimas, kad už agresiją teks atsakyti, – pasitarnautų kaip atgrasymo priemonė“ – teigė ministras.

D. Hasler pabrėžė, kad jos šalies pozicija šiuo klausimu yra identiška.

Ministerija taip pat informuoja, kad Lietuvoje viešinti Lichtenšteino užsienio reikalų, švietimo ir sporto ministrė balandžio 19–20 d. susitiks su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene, dalyvaus vainiko padėjimo ceremonijoje prie memorialo žuvusiems už Lietuvos nepriklausomybę Antakalnio kapinėse, aplankys Ukrainos centrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?