D. Nausėdienė: Ukrainos centras atviras tarptautinėms iniciatyvoms

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė ketvirtadienį Ukrainos centre susitiko su Lietuvoje viešinčia Lichtenšteino užsienio reikalų, švietimo ir sporto ministre Dominique Hasler, rašoma Prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

Diana Nausėdienė.<br>T.Bauro nuotr.
Diana Nausėdienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2023, 8:21 PM

Viešniai pristatyta Lietuvos ir Ukrainos pirmųjų ponių iniciatyva įsteigto centro veikla, teikiamos paslaugos ir ateities perspektyvos.

„Šioje erdvėje ukrainiečiai gauna neformalųjį švietimą, kultūrines, psichosocialines ir kitas reikiamas paslaugas. Centras prisideda prie ukrainiečių integracijos Lietuvoje palengvinimo, kartu sudarydamas jiems palankias sąlygas nepamiršti savo kultūros ir kalbos, puoselėti identitetą. Šią liniją planuojame išlaikyti ir stiprinti“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios žodžiais, Ukrainos centras kartu su partneriu steigėju Vytauto Didžiojo universitetu siekia plėsti savo veiklą: burti akademinę bendruomenę, kuri savo žiniomis, tyrimais ir bendra patirtimi prisidėtų prie europinės Ukrainos perspektyvos, rašoma pranešime.

„Centras taip pat gali tapti platforma, kurioje plėtojamos dvišalės ar trišalės iniciatyvos. Esame pasirengę svarstyti bendradarbiavimo su Lichtenšteinu galimybes prisidedant prie Ukrainos centro veiklos, kartu identifikuoti potencialias dominančias sritis bei imtis konkrečių projektų įgyvendinimo“, – teigė pirmoji ponia.

Per 10 veiklos mėnesių Ukrainos centre jau apsilankė beveik 19 tūkstančių žmonių, tarp jų – ir aukšto rango pareigūnai bei svečiai iš užsienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?