G. Landsbergis griežtai sureagavo į įžūlius Kinijos ambasadoriaus pareiškimus dėl buvusių SSRS valstybių

Šeštadienį Kinijos ambasadorius Prancūzijoje Lu Shaye, duodamas interviu vietos žiniasklaidai teigė, kad SSRS sudėtyje buvusios valstybės neturi „efektyvaus teisinio statuso tarptautinėje teisėje“.

Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2023, 9:19 PM

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, reaguodamas į šį teiginį sako, kad dėl tokių pareiškimų nebeturėti kilti dvejonių, kodėl Kinijos tarpininkavimas Rusijos ir Ukrainos kare yra neįmanomas.

„Jei kas nors vis dar dvejoja, kodėl Baltijos šalys nepasitiki Kinijos galimybe „tarpininkauti taikai Ukrainoje“, štai čia Kinijos ambasadorius įrodinėja, kad Krymas yra Rusijos ir mūsų (Baltijos – ELTA) šalių sienos neturi teisinio statuso“, – savo „Twitter“ paskyroje šeštadienį rašė ministras.

Kinija pastaruoju metu rodo vis daugiau palankumo ženklų Rusijai, kuri tęsia karą Ukrainoje.

Atsakydamas į televizijos kanalo LCI žurnalisto klausimą, ar Krymas yra Ukrainos dalis, Lu Shaye teigė, kad viskas priklauso nuo to, kaip žiūrėsime į šią problemą.

Žurnalistui įsikišus ir pareiškus, kad pagal tarptautinę teisę Krymas yra Ukrainos dalis, Kinijos diplomatas atsakė, kad pagal tarptautinę teisę buvusios sovietinės respublikos neturi jokio statuso, nes „nėra tarptautinės sutarties, kuri materializuotų jų suverenitetą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.