Kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 23, 2023, 10:08 PM

Šakiai

Į Nepriklausomybės gatvės alėją sugrįžo 2020-ųjų rudenį per eismo įvykį sudaužyta pagrindinė skulptūrinės kompozicijos „Simboliai laike“ figūra. Vieni ją vadina Lietuvaite, kiti – tiesiog Mergaite. Skulptorius K.Dovydaitis kompoziciją iš bronzos gimtajam miestui padovanojo 2017 m. – tai 145 cm ūgio zanavykė mergaitė su knyga rankose ir jos paliktose pėdose įsispaudusios lietuviškos abėcėlės raidės.

Šakiečiai skaudžiai išgyveno, kai ją per rudens mugę neapdairiai sunkvežimiu užkliudė ir sudaužė (nuotr.) iš kito Lietuvos krašto pirmą kartą į Šakius atvykęs jaunas verslininkas.

Rinkūnai

Pasvalio r. gyvenanti sena moteris sulaukė nepažįstamos viešnios. Į kiemą užėjusi moteris paprašė šeimininkės leisti pasinaudoti tualetu. Neįtarusi klastos ji įsileido viešnią į namus.

Toji nutaikiusi akimirką, kai šeimininkė buvo virtuvėje, šmurkštelėjo į svetainę. Sekcijoje radusi piniginę su 800 eurų vagilė paėmė ir skubiai atsisveikinusi spruko pro duris. Nukentėjėlė matė, kad viešnia įsėdo į tamsios spalvos automobilį ir išvažiavo. Tokios skubos nustebinta šeimininkė apžiūrėjo sekciją ir neberado santaupų.

Bunikiai

Šakių rajono kaimo gyventojai ketvirtadienį apie 18 val. ugniagesiams gelbėtojams pranešė apie pakelėje degančius krūmynus ir žolę. Vietiniai žmonės užfiksavo padegėją, atvykusį automobiliu „Toyota“. Paaiškėjo, kad padegėjas gyvena gretimame kaime.

Brandaus amžiaus vyras ugniagesiams teisinosi, kad tokiu būdu norėjo sunaikinti jam priklausančioje žemėje nukirstus krūmus. Už 4 arų plote sudegintą žolę ir krūmus kaltę pripažįstančiam padegėjui gali būti skirta 25 eurų bauda – pusė įstatyme numatytos minimalios baudos.

Survilai

Ketvirtadienio vakarą Raseinių rajone, greitkelyje Kaunas–Klaipėda, ant viaduko atsivėrė įgriuva. Buvo apgadinta 10 automobilių: vienam stabtelėjus prieš kliūtį, į jį įsirėžė iš paskos važiuojančios mašinos.

Duobė atsivėrė dėl trūkusios tilto plokštės.

Alytus

Dzūkijos sostinėje yra 44 konteineriai, į kuriuos gyventojai gali mesti dar tinkamus naudoti drabužius bei avalynę. Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro tekstilės rūšiuotojos stebisi, kodėl kai kurie bemaž nauji drabužiai būna tyčia sugadinti.

Pvz., sukarpyta kokybiška striukė, šortuose ir džinsuose iškirpta skylė, perkirptas švarkelis.

„Kokybiški daiktai dar galėtų būti naudojami, bet taip sugadintus tenka išmesti į deginamų atliekų krūvą“, – apgailestavo rūšiuotojos dėl tokio gyventojų elgesio.

Kazliškis

Paryčiais Rokiškio rajono gyventojus iš miego prikėlė keistas spragsėjimas lauke. Pažvelgę pro langą jie išvydo ugnies apimtą apleistą medinį tvartą, stovintį kaimo pakraštyje.

Ugnis jau buvo įsismarkavusi, stogas įgriuvęs. Ugniagesiams įveikus gaisrą, į gaisravietę buvo iškviesti policininkai.

Pareigūnams kilo įtarimų, kad elektros neturintis pastatas buvo padegtas. Kazliškio seniūnės J.Kazanavičienės teigimu, šis pastatas jau seniai nenaudojamas. Kolūkių laikais čia buvo laikomi gyvuliai, paskui ilgą laiką jis stovėjo tuščias. Dabar buvo planuojama pastatą parduoti.

Kretinga

Miesto ir rajono gyventojams nereikia mokėti už asbesto turinčių gaminių atliekų išvežimą. Per pusantrų metų iš jų surinkta ir išvežta daugiau kaip 450 tonų aplinkai ir žmonių sveikatai kenksmingų atliekų.

Atliekos išgabentos į Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo sąvartyną.

Tam panaudoti Aplinkos projektų agentūros skirti pinigai – beveik 50 tūkst. eurų. Prisidėjo ir rajono savivaldybė.

Okta

Netoli Lazdijų rajono kaimo blaivus 52 metų miškavežio „Scania“ vairuotojas ketino užleisti kelią jį lenkiančiam automobiliui.

Sunkiasvorė mašina, užkabinusi kelkraštį, tapo nevaldoma ir nuvirto į pakelės griovį.

Vairuotojas nenukentėjo.

Paliūniškis

Panevėžio rajone plykstelėjo gaisras tuščiame mūriniame name. Ugniagesių žiniomis, šeimininkai paliko puodą su maistu ant įjungtos viryklės ir užmiršę išėjo.

Iš namo virstančius dūmus pastebėjo kaimynai.

Ugniagesiai greitai įveikė gaisrą – apdegė virtuvės patalpa, sutrūko langų stiklai.

Palanga

S.Dariaus ir S.Girėno gatvės bei Meilės alėjos sankirtoje, prie tako į paplūdimį, šią savaitę pradėjo veikti „Rotary“ klubo padovanotas modernus geriamojo vandens fontanėlis, kurio vertė – apie 7 tūkst. eurų. Tai jau devintas prie miesto geriamojo vandens tinklų prijungtas vandens fontanėlis. Tris iš jų komunalininkai yra įrengę Šventojoje. Palangoje du fontanėliai įrengti Jūratės ir Kastyčio skvere, Lino take prie paplūdimio, J.Basanavičiaus gatvėje prie kurhauzo ir šunų vedžiojimo aikštelėje. Vasaros mėnesiais juose per dieną sunaudojama po 3–6 kubinius metrus vandens. Modernūs fontanėliai turi tris čiaupus. Nuspaudus vieną mygtuką vandens čiurkšlė kyla į viršų, iš kito čiaupo vandens galima įsipilti į indą, o apačioje esantis fontanėlis skirtas augintiniams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.