Arūnas Dumalakas. Vilnius be prokurorų – nė iš vietos

Vilniaus valdžia (nueinanti ir, panašu, ateinanti) geriausiai girdi tik iš prokuratūros ataidintį balsą.

Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2023, 12:19 PM

Užteko Vilniaus apygardos prokuratūrai pagrūmoti, kad dėl maniakiško gatvių siaurinimo taikys viešojo intereso gynimo priemones, ir dabar jau buvęs meras Remigijus Šimašius suskydo.

Jis pažadėjo – išraus kuolus gatvių viduryje, nuritins gelžbetoninius blokus, pašalins kitas kliūtis, kad greitosios pagalbos ar ugniagesių automobiliai nevėluotų į nelaimių vietas.

O kiek iki tol Vilniaus savivaldybę raštais ir pareiškimais atakavo eiliniai vilniečiai ir specialiųjų tarnybų atstovai – viskas buvo veltui.

Valdžia pareikšdavo, kad greitosios pagalbos medikai ar ugniagesiai nori išsaugoti tranzitines gatves, kurias kaip tik reikia naikinti.

Gal tai atsitiktinumas, sostinės valdžia pati suvokė, kad persūdė dėl gatvių siaurinimo, ir prokurorų veiksmai čia niekuo dėti? Matyt, ne.

Prisiminkite, kiek vilniečiai praėjusiais metais piktinosi dėl nešienaujamų pievų, parkų ir aukšta žole apaugusių gatvių kraštų, kėlusių pavojų eismo saugumui.

Ir štai – Vilniaus tarybos konservatorių ir Laisvės partijos pasirašytoje koalicijos sutartyje įrašytas pažadas spręsti ir opią pievų šienavimo problemą.

Net juokas ima – miesto politikai spręs šieno klausimus.

Prispaudė jiems uodegas, nenori dar vieno prokurorų tyrimo, ne kitaip. Tad nieko nuostabaus, kad artėjant žiemai išgirsime ir apie savivaldybės įsipareigojimus pagaliau nuvalyti gatves ir šaligatvius, pabarstyti juos smėliu ir druska.

Bet naujasis meras Valdas Benkunskas nerimsta – kurs sostinėje dainyklas, kad atėję į barus vilniečiai galėtų pasiklausyti gyvos muzikos. Ir iš karto sulaukia pareigūnų niukso: gerbiamasis, atminkite, kad nuo 22 iki 7 valandos yra ramybės metas ir jis galioja visame Vilniuje.

Tad jeigu ir kitus Vilniaus valdžios sprendimus peržiūrėtų prokurorai, koks nuostabus ir ramus gyvenimas būtų sostinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?