„Stiprūs kartu“ ir „Blue/Yellow“ kviečia padėti žuvusių Ukrainos karių našlaičiams

Karas Ukrainoje jau pareikalavo daugybės tūkstančių šalies gynėjų gyvybių. Dauguma jų – jauni vyrai ir moterys, kurių vaikai liko našlaičiai. „Stiprūs kartu“ ir „Blue/Yellow“ pradeda naują inciatyvą, kurios tikslas – trumpoms vasaros atostogoms į Lietuvą atvežti tūkstantį karo našlaičių.

Karas Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2023, 1:17 PM

„Praėjusią vasarą rengėme stovyklas į Lietuvą pasitraukusių karo pabėgėlių vaikams. Tada pamatėme, kad mūsų pagalba reikalinga. Dabar norime padėti vaikams, kuriems teko dar sunkesnė dalia – jų tėvai žuvo gindami šalį nuo agresoriaus“, – sako „Stiprūs kartu“ vadovas Edmundas Jakilaitis.

Jam pritaria ir „Blue/Yellow“ vadovas: „Negalime sugrąžinti žuvusių tėvų, negalime sustabdyti karo, bet galime bent trumpam vaikus atitraukti nuo baisios karo kasdienybės ir taip palengvinti itin sunkų jų laiką. Norime į vasaros stovyklas Lietuvos atvežti maždaug tūkstantį vaikų“, – teigia Jonas Ohmanas.

Bendradarbiaudami su institucijomis Lietuvoje, „Stiprūs kartu“ ir „Blue/Yellow“ siekia vaikus atvežti poilsiui į stovyklas Pajūryje, Pamaryje, Aukštaitijos nacionaliniame parke.

Taip pat norima juos aprūpinti dovanomis artėjančiai rugsėjo pirmajai.

Aukoti karo našlaičių atostogoms Lietuvoje galima trumpuoju numeriu 1409 – skambučio kaina 5 Eur. Tai pat galima daryti pavedimą į „Stiprūs kartu“ sąskaitą LT387044090101401806, ar „Paypal“ piniginę: mes@stipruskartu.lt, pavedimo paskirtyje nurodant „KARO NAŠLAIČIAMS“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.