Vilniaus rajone administracijos direktoriumi paskirtas V. Kondratovičius: dėl vicemerų vis dar tariamasi

Vilniaus rajono administracijos direktoriumi paskirtas buvęs susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius.

 Vladislavas Kondratovičius. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
 Vladislavas Kondratovičius. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Robert Duchnevič.<br>V.Skaraičio nuotr.
Robert Duchnevič.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vladislavas Kondratovičius.<br> Stop kadras
Vladislavas Kondratovičius.<br> Stop kadras
Robert Duchnevič.<br>V.Skaraičio nuotr.
Robert Duchnevič.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 2, 2023, 10:56 AM, atnaujinta May 2, 2023, 11:41 AM

Antradienį naujasis Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius pasirašė potvarkį, kuriuo V. Kondratovičius skiriamas į administracijos direktoriaus pareigas.

„Seniai toks planas jau brendo, buvo kelios kandidatūros, bet pagrindinė motyvacija yra profesionalumas, kompetencija darbuose ir gebėjimas dirbti su žmonėmis. Tas žmogus ne vienerius metus dirba valstybiniame sektoriuje, šiuo metu nepriklauso jokiai partijai, vyriausybės juo kliaunasi, net ne tik susisiekimo ministerija, jis pastoviai lieka (dirbti – ELTA) prie skirtingų politinių vadovybių, tai manau, kadangi jis ir savivaldos darbą gerai išmano, kad čia toks, na, geriausias pasirinkimas iš tų, kuriuos turėjau“, – sakė R. Duchnevičius.

Vladislavas Kondratovičius 2007 m. tapo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos nariu, šiuo metu nepriklauso jokiai partijai. Nuo tų pačių metų iki 2011 m. ėjo Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Investicijų skyriaus vedėjo pareigas, vėliau, 2011–2013 m., dirbo administracijos direktoriaus pavaduotoju. 2013–2014 m. buvo susisiekimo viceministru bei Seimo nario padėjėju.

Nuo 2015 m. sausio iki spalio V. Kondratovičius buvo Susisiekimo ministerijos Plėtros ir tarptautinių ryšių departamento direktoriaus pavaduotoju. Nuo 2015 m. spalio – šio departamento direktoriumi. Tais pačiais metais jis buvo išrinktas Vilniaus rajono savivaldybės tarybos nariu.

Dėl vicemerų postų vis dar tariamasi su opozicija

Visgi R. Duchnevičius pažymi, kad dėl rajono vicemerų postų kol kas vis dar tenka laukti opozicijoje esančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) apsisprendimo.

„Kantriai, gražiai laukiu, nes galėčiau tiesiog vicemero kandidatūrą iš savo pusės teikti, ji gal ir būtų patvirtinta (…) Šią savaitę jie turi partinį formatą, po kurio pasakys, ar yra normalioms deryboms pasiruošę. Nes programiniai siūlymai yra išsiųsti, esu palyginęs visas jų programas, yra paduoti siūlymai ir dabar jie turi analizuotis, nes jų noras buvo gauti pasiūlymus. Turėtume kažkokį sprendimą šią savaitę manau turėti“, – sako R. Duchnevičius.

ELTA primena, kad naujai išrinkto mero, socialdemokrato R. Duchnevičius derybos dėl vicemerų postų su opozicijoje esančia dauguma LLRA-KŠS prasidėjo bene prieš mėnesį.

Dar balandžio pradžioje R. Duchnevičius sakė tikėjęsis sutarimą su LLRA-KŠS pasiekti iki savo priesaikos dienos, balandžio 21-osios, tačiau šio klausimo sprendimas iš lenkų rinkimų akcijos pusės, užtruko.

Balandžio pabaigoje R. Duchnevičius sakė, kad vicemerų kandidatūras su opozicija ketinama derinti tik po pokalbių apie programines nuostatas. Anot jo, racionaliausia būtų, jei kiekvienas į tarybą patekęs rinkiminis sąrašas galėtų deleguoti po vicemerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.