D. Pancerovas keičia karjeros kryptį: palieka „Laisvės TV“ ir atsisveikina su žurnalistika

Žurnalistas, knygos „Pranešėjas ir Prezidentas“ bendraautorius Dovydas Pancerovas pranešė bent jau kuriam laikui atsisveikinantis su žurnalistika. Po pustrečių metų darbo jis palieka „Laisvės TV“ ir sako daugiau laiko skirsiantis literatūrinei veiklai.

Dovydas Pancerovas.<br>Jono Balčiūno (ELTA) nuotr.
Dovydas Pancerovas.<br>Jono Balčiūno (ELTA) nuotr.
Dovydas Pancerovas.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Dovydas Pancerovas.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 3, 2023, 9:56 AM, atnaujinta May 3, 2023, 10:47 AM

„Po pustrečių metų palieku „Laisvės TV“. Bent jau kuriam laikui atsisveikinu ir su žurnalistika. Pabandysiu visas jėgas sutelkti į literatūrinį sumanymą. Galima sakyti, sprendimas brendo ilgai.

Prieš kelerius metus suvokiau, kad iš dangaus nenukris ta išsvajota galimybė atsidėti vien rašymui, taigi, turiu priimti sprendimus: arba nesiblaškyti ir sutelkti dėmesį į žurnalistiką, arba viską mesti ir parašyti tai, ką esu sumanęs. Tada ir supratau, kad mintis apie išėjimą manęs nei liūdina, nei gąsdina.

Nebijau prarasti to, ką susikūriau, nebijau nieko gero neparašyti ir grįžti nuleidęs galvą. Baisiau atsibusti senu bambekliu, kankinamu minties, kad galėjau ką nors sukurti, bet net nepabandžiau“, – feisbuke rašė D.Pancerovas.

Žurnalistas informavo, kad dar pernai sutarė su „Laisvės TV“, kad knyga „Pranešėjas ir Prezidentas“ bus paskutinis jo darbas.

Tiesa, tuomet planai šiek tiek keitėsi ir jam teko prisidėti prie dar vieno būsimo tyrimo, kuris kol kas neišvydo dienos šviesos.

„Jeigu neskaičiuočiau išgalvotų laikraščių, kuriuos rašiau nuo šešerių, į žurnalistiką atėjau iškart po mokyklos. Per septyniolika metų dirbau keturiose redakcijose – Šilokarčemos, Lryto, 15min, Laisvės TV.

Galima sakyti, užaugau ir subrendau žurnalistų bendruomenėje, čia radau mokytojų ir bendražygių, su kuriais leidomės į karus ir tyrimus.

Nė nebandysiu išvardinti tų, kam jaučiuosi dėkingas. Išskirsiu tik vieną: Birute, nuėjome sunkius kelius, tikiuosi tau pavyks išlaikyti juos neužžėlusius

Tai tiek. Manau, dar pasimatysime kokiose nors formatuose“, – tokiais žodžiais savo įrašą užbaigė D.Pancerovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.