G. Nausėda teikia L. Pernavo kandidatūrą į STT direktoriaus postą

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui Lino Pernavo kandidatūrą į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus pareigas.

Linas Pernavas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Linas Pernavas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2023, 4:54 PM

L. Pernavas yra sukaupęs 28 metų darbo patirtį teisėsaugos srityje, 2014–2019 m. ėjo Policijos generalinio komisaro pareigas, pranešime spaudai teigia Prezidentūra.

Vilniaus universitete teisės magistro laipsnį įgijęs L. Pernavas vadovavo policijai – didžiausiai teisėsaugos institucijai, įgyvendindamas jos modernizavimo pokyčius. L. Pernavas yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, už pavyzdingą tarnybą skatintas daugiau nei 60 kartų, jam įteiktas ne vienas atskirų teisėsaugos institucijų ir Lietuvos kariuomenės žinybinis medalis.

Per savo profesinę karjerą L. Pernavas kvalifikaciją kėlė stažuotėse ir kursuose Lietuvoje, Kanadoje, JAV, Ispanijoje, Airijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vengrijoje, vadovavo ir sėkmingai įgyvendino ES tarptautinius Dvynių projektus, pažymima pranešime.

„L. Pernavo nuveikti darbai kalba patys už save, per tarnybos laikotarpį jis įrodė savo lojalumą ir atsidavimą valstybei, o jo reputacija patvirtina tinkamumą eiti vadovo pareigas“, – sakė šalies vadovas.

ELTA primena, kad kovo pabaigoje baigėsi STT direktoriaus Žydrūno Bartkaus kadencija.

STT direktorių skiria prezidentas Seimo pritarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.