Renkant Visagino savivaldybės merą iš anksto balsavo 1622 rinkėjai

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia, kad per tris išankstinio balsavimo dienas savivaldybių pastatuose bei specialiuose punktuose iš viso balsavo 1622 Visagino savivaldybės rinkėjai.

Rinkimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rinkimai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-05 10:14

VRK duomenimis, tai yra 9,35 procento nuo bendro visų teisę balsuoti turinčių Visagino savivaldybės rinkėjų skaičiaus.

Aktyviausi kol kas Orbitos rinkimų apylinkės rinkėjai. Jų balsavimo aktyvumas pasiekė 14,68 proc.

Taip pat aktyviai balsuoja ir Draugystės (13,59 proc.), Bangos (11,70 proc.) bei Kosmoso (10,31 proc.) rinkimų apylinkių rinkėjai.

Pasyviausiai balsuoja Gerosios Vilties (5,86 proc.), Auksinio gaidelio (6,31 proc.) ir Ąžuoliuko (7,23 proc.) rinkimų apylinkių rinkėjai. Rinkėjų aktyvumas skelbiamas ČIA.

Balsavimas iš anksto savivaldybėse baigėsi. Gegužės 5 dieną Visagino savivaldybės rinkėjams dar vykdomas balsavimas specialiuose punktuose visoje Lietuvoje (ligoninėse, globos įstaigose bei arešto ar laisvės atėmimo įstaigose). Gegužės 5–6 dienomis rinkimų komisijos lanko rinkėjus namuose. Balsuoti namuose gali neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės. Taip pat – rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.

Pakartotinio balsavimo renkant Visagino savivaldybės merą dieną – gegužės 7-ąją – balsuoti bet kurioje Lietuvos savivaldybėje jau nebebus galimybės, rinkėjai turės atvykti į Visagino savivaldybės, kurioje yra deklaravę gyvenamąją vietą iki 2023 m. sausio 4 d., rinkimų apylinkes nuo 7 iki 20 valandos.

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik asmens dokumentą.

Teisę balsuoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose turintys Europos Sąjungos valstybių narių piliečiai kartu su savo asmens dokumentu turėtų atsinešti ir laikiną arba nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje. Kitų (ne ES) valstybių piliečiams kartu su savo asmens dokumentu reikės pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje.

Iš viso balsuoti renkant Visagino savivaldybės merą teisę turi daugiau kaip 17 300 šios savivaldybės rinkėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.