G. Landsbergis apie L. Pernavo kandidatūrą: kartelė yra iškelta aukštai

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako neturintis neigiamo nusiteikimo dėl Prezidentūros teikiamo kandidato į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovus Lino Pernavo. Politikas nurodė buvusiam policijos generaliniam komisarui, kaip ir bet kuriam kitam kandidatui, keliantis tuos pačius lūkesčius, susijusius su efektyviu korupcijos valdymu. Visgi, konservatorius pažymėjo, kad L. Pernavui iškelta kartelė yra pakankamai aukšta.

Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 10:58 AM

„Kritiško nusiteikimo neturiu, tik žinau, kad nuomonės išsiskiria“, – antradienį Seime žurnalistams sakė G. Landsbergis.

„Lūkesčiai ne tik jam, bet ir bet kuriam kandidatui – laikyti aukštai iškeltą kartelę, kai kalbame apie korupcijos valdymą Lietuvoje. Man yra džiugu, kad iki šiol mūsų rodikliai įvairiose korupcijos vertinimo srityse gerėjo. Valstybės piliečiai patys vertina kovą su korupcija kasmet pozityviau. Tai rodo, kad esame gerame kelyje. Tai ta kartelė yra aukštai iškelta ir ją svarbu ir toliau išlaikyti“, – sakė jis, pridurdamas, kad Lietuva turėtų lygiuotis į Šiaurės Europos šalių lygį.

Tuo metu reaguodamas į opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderio Sauliaus Skvernelio teiginius – neva buvusio generalinio komisaro kandidatūra signalizuoja apie tam tikrą valstybės kadrų krizę – G. Landsbergis nurodė vertinantis ne buvusias L. Pernavo pareigas, bet kompetentingumą.

Ekspremjeras S. Skvernelis antradienį žurnalistams nurodė, kad pastaruoju metu ne vienai institucijai skiriamas vadovauti buvęs policijos pareigūnas. Todėl politikas kėlė klausimą, kokį poveikį tai gali turėtų demokratinei visuomenei.

„Dalį jų (buvusių policijos pareigūnų – ELTA) jis pasikvietė į Seimą, tai reiškia, kad dar šiek tiek, matyt, liko kompetentingų (pareigūnų – ELTA), kurie galbūt tinkami ir kitoms pareigoms“, – sakė G. Landsbergis, vertindamas Demokratų sąjungos pirmininko teiginius. „Jeigu jo požiūriu tinka Seime, tai tinka ir kitose pareigybėse. Čia daugiau kompetencijos klausimas, ne pareigų“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.