I. Šimonytė sako, kad divizijos klausimas turėtų papildyti susitarimą dėl gynybos politikos

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad „nebūtų blogai“ papildyti parlamentinių partijų susitarimą dėl gynybos politikos įsipareigojimu Lietuvos kariuomenėje formuoti divizijos lygio karinį vienetą. Politikė teigia, kad pastaroji iniciatyva buvo aptarta ir pirmadienį vykusio Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio metu.

Ingrida Šimonytė.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 11, 2023, 10:18 AM

„Turint VGT pritarimą pajėgumų plėtrai iki divizijos lygio, būtų galima šį sprendimą užfiksuoti kaip tam tikrą priedą, papildymą prie nacionalinio susitarimo“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė I. Šimonytė.

„Nebūtų blogai, kadangi tai vis tiek yra kelių Vyriausybių klausimas – divizijos plėtra ir jos operacinių pajėgumų išvystymas. Apie tai mes kalbėjome su Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku ir aš manau, kad ši iniciatyva Seime rasis, ir susitarimą bus siūloma papildyti“, – nurodė ji.

ELTA primena, kad pirmadienį posėdžiavusi Valstybės gynimo taryba pritarė Krašto apsaugos ministerijos siūlymui Lietuvoje formuoti divizijos dydžio karinį vienetą. Diviziją, kurią sudarytų Lietuvos „Geležinio Vilko“, „Žemaitijos“ brigados bei viena rezervinė „Aukštaitija“ brigada, planuojama suformuoti iki 2030 m.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas nurodė, kad karinės divizijos suformavimui iki 2030 m. reikėtų išleisti vidutiniškai po 200 mln. eurų kasmet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.