Balandžio partijų reitinguose – stipriai išaugęs palankumas socialdemokratams: tolsta nuo konservatorių

Balandį populiariausia išliko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), ženkliai padidinusi atotrūkį nuo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), rodo naujienų portalo DELFI užsakymu atlikta „Spinter tyrimai“ apklausa.

Vilija Blinkevičiūtė, Valdas Benkunskas.<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė, Valdas Benkunskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2023, 6:37 AM

LSDP kaip partiją, už kurią balsuotų, jei Seimo rinkimai vyktų artimiausią sekmadienį, įvardijo 17 proc. apklausos respondentų, kai kovą – 12,9 proc. Tai didžiausias teigiamas pokytis tarp visų įvardytų partijų.

TS-LKD surinko 12 proc. – jos reitingas kito 3,1 proc. paklaidos ribose (kovą partiją palaikė 11,8 proc. apklaustųjų).

Parama „valstiečiams“ balandį siekė 9,9 proc., kai kovą – 8,6 proc. Tai antras didžiausias teigiamas pokytis reitingų lentelėje po socialdemokratų, tačiau taip pat yra paklaidos ribose.

Tuo metu opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ reitingas balandį siekė 7,3 proc. (kovo mėnesį partija būtų sulaukusi 8,2 proc. rinkėjų balsų). Paklaidos ribose – nuo 6,8 proc. iki 7,3 proc. – kito ir Liberalų sąjūdžio populiarumas.

Po 2,8 proc. apklausos dalyvių įvardijo parlamentinę Laisvės partiją ir partiją „Laisvė ir teisingumas“. Kovą abi partijos sulaukė atitinkamai 4,2 proc. ir 4,4 proc. respondentų balsų.

Darbo partija apklausoje sulaukė 2 proc. respondentų palankumo (kovą – 2,2 proc.).

Už kitas šalies politines jėgas balsuoti ketintų 11,2 proc. apklausoje dalyvavusių gyventojų. 20,3 proc. tvirtino nebalsuosią išvis, o 7,6 proc. tyrimo dalyvių neatsakė arba nežinojo, už ką atiduotų savo balsą, jeigu Seimo rinkimai vyktų jau artimiausią sekmadienį.

Tyrimas atliktas balandžio 18–27 dienomis, jame dalyvavo 1014 gyventojų nuo 18 iki 75 metų. Po 50 proc. jų apklausta telefoninės apklausos būdu ir internetu.

Tyrimo dalyvių pasiskirstymas pagal lytį, amžių ir gyvenamąją vietą yra proporcingas gyventojų pasiskirstymui Lietuvoje.

Tyrimo rezultatų paklaida siekia 3,1 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?