R. Morkūnaitė-Mikulėnienė: nemanau, kad tik vienos J. Šiugždinienės atskaitomybė būtų teisinga

Konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė tvirtina, kad ataskaitų deklaravimo problema tam tikrose savivaldybėse yra didelė ir turi būti tvarkoma. Tačiau, jos manymu, vienos švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės atskaitomybė šiuo klausimu nebūtų teisinga.

Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>T.Bauro nuotr.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2023, 9:42 PM

„Suprantu, kad visuomenė turi savo nuomonę ir poziciją (...), man tiesiog apmaudu, kad bendrai politiniame spektre mes galime tai įvardinti kaip tam tikrą problemą. Tačiau nemanau, kad vienos ministrės Šiugždinienės atskaitomybė būtų teisinga“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Politikė aiškino, kad nors sistema buvo ydinga, bet ministrė veikė teisėtai ir lėšas naudojo pagal nurodytą paskirtį. Taip pat ji akcentavo, kad J. Šiugždinienė neslepia informacijos nuo visuomenės.

„Ministrė, jeigu būtų nelinkusi bendradarbiauti su visuomene ir būtų linkusi kažką slėpti, galėtų padaryti, kaip daro kai kurių miestų merai. To paties Kauno meras sako, kad „nieko jūs negausit, neprivalot žinoti ir savivaldybės gyvenimas yra jos reikalas“, – sakė konservatorė.

„Man atrodo, kaip tik ministrė, atsidengdama į save ugnį, prisiima į save visą dėmesį, kuris turėtų būti padalintas visiems, konkrečiai Kauno tarybos nariams arba visų probleminių savivaldybių, kur mes matome panašią situaciją dėl nepateiktų čekių ar kitų piktnaudžiavimų“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad abejonės, ar J. Šiugždinienė skaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, kilo po to, kai praėjusios savaitės ketvirtadienį visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad politikė, prieš pradėdama darbą ministerijoje, galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovybė tvirtina, kad pasitikėjimas J. Šiugždiniene nėra susvyravęs. Pasak konservatorių Prezidiumo, ministrė, eidama Kauno miesto savivaldybės tarybos narės pareigas, už kanceliarines lėšas atsiskaitinėjo savivaldybėje nustatyta tvarka. Todėl, TS-LKD vertinimu, ji nepadarė jokių nusižengimų.

Tęsiantis A. Tapino tyrimams, Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai šią savaitę pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.