I. Šimonytė – apie A. Tapino viešinamas ataskaitas: „Kyla klausimas, kur mes baigsime“

Premjerė Ingrida Šimonytė teigė neprašysianti švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės banko sąskaitos išrašų, pagrindžiančių jos išlaidas dirbant Kauno miesto savivaldybės taryboje, mat „pasitiki tuo, ką pasakė ministrė“.

Ingrida Šimonytė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 18, 2023, 11:39 AM, atnaujinta May 18, 2023, 11:50 AM

Tuo metu paklausta, kaip vertina pasirodžiusią informaciją apie finansų ministrės Gintarės Skaistės ir kultūros ministro Simono Kairio išlaidas, dirbant taryboje, premjerė nurodė, kad „lygiai taip pat, kaip ir dėl ministrės J.Šiugždinienės“.

„Tiesą sakant, man kyla klausimas, kur mes baigsime. Nes ministrė G.Skaistė ir ministras S.Kairys yra 2011 metų Kauno miesto tarybos kadencija.

Tai ar mes nagrinėsime ir tas kadencijas, kurios buvo 2007, 2002 metais? Turbūt virš 50 proc. Seimo narių yra buvę vienoje ar kitoje taryboje vienu ar kitu metu, tai ar tas reiklumas bus taikomas visiems parlamento nariams – ir tiems, kurie buvo tarybose, ir tiems, kurie dabar yra parlamente?

Ir ar visais atvejais nagrinėsime, kur važinėjo Seimo nariai per kovidą 2020 metais? Tiesiog tai tų žmonių, kurie mano, kad jie gali tai teisti ar spręsti – jų reikalas tai daryti“, – kalbėjo I.Šimonytė.

„Jeigu kažkam atrodo, kad yra pagrindo kreiptis į teisėsaugą, tai visada galima tai padaryti šioje šalyje. (...) Aš pati šioje temoje viską pasakiau“, – pridūrė ji.

Perklausta, kodėl neketina ministrės J.Šiugždinienės prašyti banko sąskaitos išrašų, premjerė atsakė klausimu.

„O kodėl aš turėčiau prašyti šitų išrašų, jeigu aš pasitikiu tuo, ką ministrė pasakė?“ – klausė premjerė.

Abejonės, ar švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė skaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, kilo po to, kai praėjusios savaitės ketvirtadienį visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad politikė, prieš pradėdama darbą ministerijoje, galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Ministrė savo išlaidų pagrįsti čekiais negalėjo, tačiau paviešino Kauno savivaldybei pateiktas ataskaitas.

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovybė tvirtina, kad pasitikėjimas J. Šiugždiniene nėra susvyravęs. Pasak konservatorių Prezidiumo, ministrė, eidama Kauno miesto savivaldybės tarybos narės pareigas, už kanceliarines lėšas atsiskaitinėjo savivaldybėje nustatyta tvarka. Todėl, TS-LKD vertinimu, ji nepadarė jokių nusižengimų.

Kaip pranešė portalas lrt.lt, Kauno miesto savivaldybės taryboje dirbę ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys taip pat negali pagrįsti visų deklaruotų išlaidų čekiais.

„Konservatorių deleguotos finansų ministrės G. Skaistės, kuri Kauno miesto tarybos nare buvo iki 2016-ųjų, ataskaitos išsiskiria išlaidomis paštui. 2015 metais per tris mėnesius ji rašo paštui išleidusi 260 eurų, kitą ketvirtį – 200, dar kitą – 216 eurų.

Transportui 2015-ųjų pradžioje, per tris mėnesius Gintarė Skaistė išleido 1125 eurus. Nuo vasaros nurodoma, pavyzdžiui, 500, 700 ar 730 eurų už ketvirtį ir kitos apvalios sumos“, – rašoma portale lrt.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.