Prokuratūra nutraukė prieš majorą G. Ciunį pradėtą tyrimą dėl seksualinės prievartos

Prokuratūra paskelbė nutraukusi kariuomenės majoto Gintauto Ciuno atžvilgiu anksčiau pradėta ikiteisminį tyrimą dėl įtarto nepilnamečių privertimo lytiškai santykiauti.

 G.Ciunis.
 G.Ciunis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2023, 3:08 PM, atnaujinta May 18, 2023, 3:27 PM

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, išnagrinėjęs ir įvertinęs tyrimo metu surinktus duomenis, liudytojų parodymus, priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl įtarto nepilnamečių privertimo lytiškai santykiauti.

„Toks sprendimas priimtas konstatavus, kad nepadaryta veika, turinti šio nusikaltimo požymių“, – teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2022 m. gruodžio mėnesį, susipažinus su trijų pareiškėjų bei jas atstovaujančio advokato pareiškimu dėl galimai įvykdytų seksualinio pobūdžio nusikalstamų veikų.

Pareiškime nurodytos aplinkybės sietos su buvusiu Lietuvos skautų sąjungos struktūrinio padalinio vadovu R. Ciuniu ir jo bendravimu su nepilnamečiais asmenimis maždaug prieš 7 metus.

Anot prokuratūros, tyrimo metu, siekiant išsiaiškinti ir patikslinti pareiškime nurodomas aplinkybes, atskleisti galimai padarytą nusikalstamą veiką, išsamiai ir nešališkai ištirti visas bylos aplinkybes, buvo apklaustos pareiškėjos, kiti asmenys, galėję suteikti tyrimui reikšmingos informacijos, taip pat buvęs Lietuvos skautų sąjungos struktūrinio padalinio vadovas, atlikti kiti tyrimo veiksmai.

Tyrimo metu taip pat buvo vertinama, ar nebuvo padaryta nusikalstama veika, numatyta Baudžiamojo kodekso 152 straipsnyje, kuriame įtvirtinta baudžiamoji atsakomybė už seksualinį priekabiavimą. Įvertinus ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visumą prokuroro nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą padaryta išvada, kad ir ši nusikalstama veika nebuvo padaryta.

Šis prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

ELTA primena, kad apie galimą kariuomenė majoro G. Ciunio seksualinę prievartą prieš nepilnametes pradėjusiais metais pranešė tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas. Jis tąkart pranešė, kad nuo G. Ciunio, kuris prieš maždaug 7 metus buvo vienas iš Lietuvos skautų sąjungos padalinių vadovų, nukentėjo keletas merginų, joms tuo metu buvo apie 16 metų. Anot S. Malinausko, merginos pasakojo, kad G. Ciunis skautų stovykloje nepilnametes kviesdavosi į savo palapinę, bučiuodavo jas, esą būta ir lytinių santykių.

Pats kariuomenės majoras G. Ciunis, reaguodamas į tokius kaltinimus, teigė, kad esą tiesa „yra kažkur per vidurį“.

G. Ciunis šiuo metu dirba Lietuvos kariuomenėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.