Tęsiantis skandalui dėl galimo piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, A. Dulkys pasigenda savivaldos kontrolierių balso

Sveikatos apsaugos ministras, anksčiau ėjęs valstybės kontrolieriaus pareigas Arūnas Dulkys tikina, kad ažiotažą sukėlusių istorijų dėl galimo savivaldybių tarybų narių piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis kontekste pasigenda aiškesnės ir matomos savivaldos kontrolierių pozicijos. Pasak politiko, kiekviena savivaldybė turi pareigūnus, vykdančius audito funkcijas. Todėl, pažymi ministras, norėtųsi išgirsti ir vietos tarnybų atstovų vertinimą.

Arūnas Dulkys.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Arūna Dulkys<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Arūna Dulkys<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Arūna Dulkys<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Arūna Dulkys<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 18, 2023, 9:17 AM

„Norėtųsi daugiau girdėti savivaldybių kontrolierių balsą, nes tai yra būtent savivaldos lygmens klausimas ir kiekviena savivaldybė turi savo audito tarnybas. Šitame etape pasigendu jų balso ir jų vertinimo“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Dulkys, prieš pradėdamas darbą Vyriausybėje penketą metų vadovavęs Valstybės kontrolei.

ELTA primena, kad klausimai dėl savivaldybių tarybų narių išlaidų skaidrumo kilo po to, kai visuomenininkas Andrius Tapinas ėmėsi tyrimo dėl galimo savivaldos biudžeto pinigų švaistymo.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dėl galimo piktnaudžiavimo atlieka ikiteisminius tyrimus Šiaulių, Mažeikių, Neringos, Šilutės ir Pagėgių savivaldybėse.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.