A. Armonaitė: partijos deleguoti ministrai nebijo nei pasitikrinti, nei persikrauti

Laisvės partijos pirmininkė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė tvirtina, kad jos vadovaujamos politinės jėgos deleguoti Vyriausybės nariai nebijo „nei pasitikrinti pasitikėjimą Seime, nei persikrauti“.

Aušrinė Armonaitė, Gintarė Skaistė, Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė, Gintarė Skaistė, Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė, Tomas Vytautas Raskevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė, Tomas Vytautas Raskevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2023, 1:48 PM, atnaujinta May 19, 2023, 1:55 PM

Apie tai A. Armonaitė rašė feisbuke po to, kai konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis pranešė, jog jo vadovaujamos partijos prezidiumo posėdyje bus kalbama apie galimą Vyriausybės pasitraukimą ir išankstinius Seimo rinkimus.

Valdančiosios koalicijos partnerių Laisvės partijos vadovė pažymėjo mananti, kad šiuo metu reikia „daugiau šalto proto ir mažiau karštų dramų“.

„Ko mums dabar reikia, tai daugiau šalto proto ir mažiau karštų dramų. Ši Vyriausybė suvaldė Covid 19, migrantų, aukštų energetikos kainų krizes. Atlaikėm įtampas, kurios kilo dėl Europoje vykstančio karo.

Taip, Lietuvos politinė sistema išgyvena pasitikėjimo krizę ir šiandien svarbu susikoncentruoti į sprendimus, kurie tą pasitikėjimą atkurtų“, – rašė A. Armonaitė.

Anot jos, Laisvės partijos deleguoti ministrai nebijotų nei pasitikėjimo Seime procedūros, nei Vyriausybės perkrovimo.

„Laisvės partijos deleguoti ministrai nebijo nei pasitikrinti pasitikėjimą Seime nei persikrauti, o Laisvės partija išlieka atvira visoms alternatyvoms, kurias aptars su savo nariais.

Mūsų pagrindinis tikslas toliau išlieka partijos programos ir pažadų rinkėjams vykdymas“, – dėstė politikė.

Konservatorių lyderis G. Landsbergis penktadienio rytą paskelbė, kad dėl kilusio kanceliarinių išmokų įsisavinimo skandalo penktadienį rinksis partijos prezidiumas, kuriame bus sprendžiama ir dėl Vyriausybės pasitraukimo bei išankstinių Seimo rinkimų. Taip pat, pasak jo, artimiausiu metu numatomas ir koalicijos posėdis.

Kaip ELTA anksčiau skelbė, prieš savaitę visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, dirbdama Kauno savivaldybėje, galimai piktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis ir įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Ministrė savo išlaidų pagrįsti čekiais negalėjo, tačiau paviešino Kauno savivaldybei pateiktas ataskaitas. Tai neišsklaidė abejonių nei opozicijai, nei daliai valdančiosios koalicijos atstovų.

Nors premjerė I. Šimonytė kartojo pasitikinti J. Šiugždiniene, ketvirtadienį ministrė paskelbė Vyriausybės vadovei įteikusi atsistatydinimo pareiškimą.

Kaip numato įstatymas, premjerė dėl sprendimo, ar patenkinti ministro prašymą jį atstatydinti, turėtų apsispręsti per penkias darbo dienas.

Kauno miesto savivaldybės taryboje dirbę ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys pripažįsta taip pat negalintys pagrįsti visų deklaruotų išlaidų čekiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.