Į G. Nausėdos pasisakymą sureagavęs M. Maldeikis priminė ir prezidento neatsakytus klausimus

„Anekdotas apie karvę buvo protingesnis“, – tokiais žodžiais socialiniame tinkle „Facebook“ į Gitano Nausėdos pareiškimą reagavo konservatorius Matas Maldeikis.

Matas Maldeikis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Matas Maldeikis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2023, 8:35 PM

Politikas pasidalino G.Nausėdos įrašu, kuriame prezidentas visą valdančiuosius ištikusią krizę įvertino tokiu pasakymu: „Kai vežimas pastatomas prieš arklį, lieki sėdėti pelkėje.“

Šiuos žodžius G.Nausėda parašė po to, kai Penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Taip pat konservatoriai nurodo partijos frakcijai Seime inicijuoti pateikti ir artimiausiu metu siekti tobulinti savivaldos kanceliarinių lėšų naudojimo ir atsiskaitymo tvarkos reglamentavimo pokyčius.

Apie šią situaciją savo mintis išdėstė ir M.Maldeikis. Jis įvertino dėl savivaldos tarybų narių pinigų taškymo kilusį skandalą, kurį atskleidė visuomenininkas ir „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas.

„Kodėl mums reikia sistemos perkrovos. Demokratijoje valdžia remiasi žmonių pasitikėjimu institucijomis. Problemos, kaip atskleidė Tapino tyrimai, susidarę savivaldoje, yra sisteminiai. Dabar jie tampa toksiški visai politinei sistemai, partijoms ir Vyriausybei. Mūsų frakcija siūlo pokyčius savivaldoje. Vienas pateikimas su pasiūlymais Seime jau nepraėjo. Turime naujus pasiūlymus, kur Tarybų nariams turi būti mokamas adekvatesnis darbo užmokestis, tačiau tikrai šis darbas neturi būti „etatinis“. Esu įsitikinęs kad turi nelikti čekiukų modelio ir Seime. Sutariant dėl sumos, perkeliant ja prie Seimo nario algos, tuo pačiu sumokant nuo šios sumos mokesčius.

M.Maldeikis taip pat pabrėžė, kad tai neišspręs dabartinės situacijos.

„Nes tai jau ne tik savivaldos problema. Dabar kuris laikas murkdysimės savivaldybių čekiukų schemose. Kasdien lys nauji Tarybų nariai. Tada eisim prie Seimo – nes čia irgi nearti dirvonai. Kodėl kai kurie seimūnai per karantiną čekiukų pridavė už didesnes sumas nei prieš tai? Kokie dar automobilių tvarkymai ir kam tos gėlės kai visi sėdim namuose? Dabar aptaškyta tampa visa politinė sistema, ne tik buvę ar esami savivaldos tarybų nariai. Todėl visa politinė sistema turi gauti naują Tautos mandatą“, – teigė M.Maldeikis.

Jis pabrėžė, kad tai palies visas valdžios grandis ir iškart priminė virš G. Nausėdos pakibusius klaustukus.

„Tame tarpe ir Prezidentas, nes lieka neatsakyti bent keli klausimai – kas padengė rinkimų kampanijos skolas (ir kodėl nebuvo paviešinta metinė pajamų deklaracija) ir kokie žmonės stovėjo už p. Vaičaičio ir jo siūlymo verslininkams paremti kampaniją grynais“, – rašė M.Maldeikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.