LRT generalinio direktoriaus konkurse dalyvausiantis A. Zabarauskas tikisi daugiau viešumo apie kitus dalyvius

Komunikacijos agentūros „Adverum“ vadovo pareigas ėjęs Aistis Zabarauskas nutarė dalyvauti pakartotiniame konkurse dėl LRT generalinio direktoriaus posto. Apie tai viešųjų ryšių specialistas penktadienį pranešė savo „Facebook“ paskyroje ir nurodė, kad traukiasi iš komunikacijos agentūros vadovybės.

Aistis Zabarauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aistis Zabarauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aistis Zabarauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Aistis Zabarauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Aistis Zabarauskas<br>T.Bauro nuotr.
Aistis Zabarauskas<br>T.Bauro nuotr.
Aistis Zabarauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aistis Zabarauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aistis Zabarauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Aistis Zabarauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 19, 2023, 1:21 PM

„Šiandien pateikiau dokumentus konkurse eiti LRT generalinio direktoriaus pareigas. Dėl to šiandien taip pat baigiu darbą komunikacijos konsultacijų bendrovėje „Adverum“, – rašė A. Zabarauskas.

A. Zabarauskas pasidžiaugė, kad organizuodama naują konkursą dėl visuomeninio transliuotojo vadovo LRT taryba ėmėsi veiksmų, užtikrinančių didesnį procesų skaidrumą ir viešumą. Visgi, jis svarsto, kad derėtų visuomenei paviešinti ir kandidatų vizijas, siūlomas LRT perspektyvas bei diskusijas.

„(...) kitas žingsnis turi būti viešos visų kandidatų, dalyvaujančių konkurse, diskusijos apie LRT ateitį. Mano galva, tokių diskusijų tikslas yra net tik įvertinti kandidatus ir jų programas, bet ir viešai suformuluoti visuomenės lūkesčių laišką LRT vadovui, nesvarbu kas juo ar ja taps“, – dėstė jis.

„Vienintelis LRT akcininkas yra visuomenė, todėl po diskusijų susistemintas jos lūkestis nacionaliniam transliuotojui, ypač skaidrumo temoje, turi tapti LRT strategijos dalimi“, – nurodė A. Zabarauskas.

Pasak specialisto, jeigu nepavyks laimėti konkurso ir LRT vadovu taps kitas kandidatas ar kandidatė, jis tęs veiklą kaip savarankiškai dirbantis komunikacijos strategas.

ELTA primena, kad LRT generalinį direktorių konkurso būdu skiria 12 narių LRT taryba. Tarybai šiuo metu vadovauja Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Eugenijus Valatka.

Kovo mėnesį įvykusiuose LRT generalinio direktoriaus rinkimuose, iš šešių kandidatų, dėl nepakankamai surinkto balsų kiekio, nebuvo išrinktas nei vienas.

Įvykdžius du balsavimo turus nei vienas iš kandidatų pirmame ture nesurinko daugiau nei 7 balsų. Antrajame ture kandidatai surinko po vienodą balsų skaičių.

Portalo Lrytas.lt pateiktais duomenimis, šie kandidatai, tai – dabartinė LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė ir A. Zabarauskas.

Dabartinė LRT vadovė M. Garbačiauskaitė-Budrienė penkerių metų kadenciją pradėjo 2018-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.