S. Kairys po J. Šiugždienės sprendimo: bet tvirtina, kad nei vienas ministras nesilaiko įsikibęs kėdės

Kultūros ministras Simonas Kairys sako, kad nei vienas ministras Vyriausybėje nėra įsikibęs savo kėdės. Tačiau kol kas nuo vertinimų, ar trauksis pats ir ar turėtų atsistatydinti visa Vyriausybė, ministras susilaiko.

S. Kairys po J. Šiugždienės sprendimo: bet tvirtina, kad nei vienas ministras nesilaiko įsikibęs kėdės.<br> Lrytas.lt koliažas
S. Kairys po J. Šiugždienės sprendimo: bet tvirtina, kad nei vienas ministras nesilaiko įsikibęs kėdės.<br> Lrytas.lt koliažas
 Viktorija Čmilytė-Nielsen, Simonas Gentvilas, Simonas Kairys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Viktorija Čmilytė-Nielsen, Simonas Gentvilas, Simonas Kairys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
 Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Simonas Kairys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Simonas Kairys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 19, 2023, 11:01 AM

„Aš grįšiu prie to, kad klausimas dabar yra platesniame kontekste ir tikrai norėčiau nuo tų visų vertinimų susilaikyti. Tuo labiau, kad čia bus dar pokalbių ir su premjere Vyriausybėje ir panašiai, tai kažko daugiau nepasakysiu“, – į klausimą, ar nesvarsto sekti ministrės Jurgitos Šiugždinienės atsistatydinimo pavyzdžiu atsakė S. Kairys.

Jis pabrėžė dėl Vyriausybės atsistatydinimo šiuo metu taip pat neturintis asmeninės pozicijos.

„Nenorėčiau leistis į didesnę polemiką. Vyriausybė šiuo atveju yra kolegialus organas, suformuotas iš koalicijos partnerių deleguotų ministrų ir, matyt, po šiandien vykusios Gabrieliaus Landsbergio spaudos konferencijos tos diskusijos vystysis toliau“, – pažymėjo ministras.

S. Kairys atkreipia dėmesį, kad skaidrumo dėl savivaldos lėšų skandale, kai kurių iš politikų reikalaujamų pateikti išlaidų dokumentų ar kitų įrodymų apskritai jau neįmanoma pateikti.

„Norisi dar kartą pabrėžti, kad taip, ta situacija tikrai nėra maloni, bet nei vienas ministras šitoje Vyriausybėje nesilaiko įsikibęs savo kėdės, bet kai kurių dalykų, kurių yra prašoma, neįmanoma jų (pateikti – ELTA). Žiūrint nuosekliai, jei taip reikėtų pagrįsti viską, tai kai kurie dokumentai net nebėra saugomi pačioje Kauno miesto savivaldybėje, nes jiems yra 12 metų“, – pažymėjo S. Kairys.

ELTA primena, kad prieš savaitę visuomenininko Andriaus Tapino atliekamame tyrime įtarimų dėl galimai neskaidriai įsisavinamų lėšų kilo ir dėl Švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės. Iki pradedant eiti ministrės pareigas, ji buvo Kauno miesto tarybos narė ir, kaip išsiaiškino A. Tapinas, prieš pradėdama darbą ministerijoje galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovybė tvirtina, kad J. Šiugždienė nepadarė jokių nusižengimų ir pasitikėjimas partiete nėra susvyravęs, nes, kaip pažymėjo partijos Prezidiumas, eidama Kauno miesto savivaldybės tarybos narės pareigas už kanceliarines lėšas J. Šiugždinienė atsiskaitinėjo savivaldybėje nustatyta tvarka.

Pasitikėjimą ministre išsakė ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Trečiadienį žiniasklaida paskelbė, kad taip pat Kauno miesto savivaldybės taryboje dirbę ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys negali pagrįsti visų deklaruotų išlaidų čekiais, apie tai pranešė portalas lrt.lt.

Tęsiantis A. Tapino tyrimams, Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai jau yra pradėję tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

Dėl skaidrumo šalies savivaldybėse A. Tapinas kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą. Neringos, Mažeikių bei Šaulių savivaldybėse tyrimai jau inicijuoti. Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.