Milijonų geidžianti jauna našlė vėl atsidūrė po didinamuoju stiklu I dalis

Sunkiai sirgęs turtuolis Raimondas Karpavičius galėjo būti palūžęs, suklaidintas ir apgautas. Tačiau prokurorai nesiaiškino, kokį poveikį darė našlė ir notarė, kuri tvirtino testamentą. Bylą, kurios užkulisius tyrė ir „Lietuvos rytas“, siekta numarinti.

R.Karpavičiaus paliktas turtas vertinamas apie 120 milijonų eurų. <br>Lrytas.lt montažas
R.Karpavičiaus paliktas turtas vertinamas apie 120 milijonų eurų. <br>Lrytas.lt montažas
Nuotraukos byloja, kad R.Karpavičius Tenerifėje atostogaudavo su pirmąja šeima.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Nuotraukos byloja, kad R.Karpavičius Tenerifėje atostogaudavo su pirmąja šeima.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Ranka rašytame testamente – daug klaidų.<br>LR archyvo nuotr.
Ranka rašytame testamente – daug klaidų.<br>LR archyvo nuotr.
R.Karpavičiaus artimieji įsitikinę, kad iš jo telefono žinutes parašė ne jis. <br>LR archyvo nuotr.
R.Karpavičiaus artimieji įsitikinę, kad iš jo telefono žinutes parašė ne jis. <br>LR archyvo nuotr.
„Aistė yra atsiradusi šioje istorijoje ne iš meilės“, – teigė milijonieriaus sūnus R.Karpis.<br>R.Karmazaitės nuotr.
„Aistė yra atsiradusi šioje istorijoje ne iš meilės“, – teigė milijonieriaus sūnus R.Karpis.<br>R.Karmazaitės nuotr.
Darius Jasaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Darius Jasaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Aistė Grybauskienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aistė Grybauskienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Verslininko nuotrauka pagarbiai laikoma Tenerifės viloje.<br>R.Karmazaitės nuotr.
Verslininko nuotrauka pagarbiai laikoma Tenerifės viloje.<br>R.Karmazaitės nuotr.
R.Karpavičiaus paliktas turtas vertinamas apie 120 milijonų eurų. <br>Lrytas.lt montažas
R.Karpavičiaus paliktas turtas vertinamas apie 120 milijonų eurų. <br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

May 20, 2023, 11:08 AM, atnaujinta May 21, 2023, 7:30 AM

Kaip šalia žinomo verslininko, mecenato R.Karpavičiaus, kuris valdė 120 milijonų eurų vertės turtą, atsirado 46 metų kaunietė Aistė Grybauskienė (vėliau tapo Karpavičiene. – Aut.), kuri kovoja dėl jo palikimo?

Ar su 61 metų milijonieriumi ji kartu gyveno dvejus metus, kaip pati teigė, ar jų artimesnė pažintis užsimezgė tik jam susirgus onkologine liga?

Ar R.Karpavičius 2019 metų kovo 5-ąją, likus keliems mėnesiams iki mirties, savo valia atsidūrė Kauno notarų biure ir pasirašė testamentą, o vėliau dalyvavo ir slaptoje santuokos ceremonijoje?

Ar verslininkas apskritai suvokė, kas tada vyko? O gal sužinojęs apie smogusią sunkią ligą jis palūžo ir tuo pasinaudojo kiti?

Pagaliau kas lėmė, kad jis neišvyko tęsti gydymo į kliniką Amsterdame?

„Lietuvos ryto“ šaltinių teisėsaugoje duomenimis, ikiteisminio tyrimo metu taip ir nebuvo atsakyta į svarbius klausimus.

Kriminalistai apklausė nemažai liudininkų ir išgirdo reikšmingų parodymų, bet tyrimui vadovavusi prokuratūra nepanaudojo visų galimybių, kad būtų nustatyta objektyvi tiesa ir surinkta pakankamai duomenų.

Kauno prokurorai nepasigilino ir į skirtumus, kurie atsirado ekspertų išvadose, nepasistengė išsklaidyti prieštaravimų.

Didelio visuomenės dėmesio sulaukusią baudžiamąją bylą bandyta tyliai nutraukti, bet tam sutrukdė Kauno apygardos teismas, kuris nurodė pašalinti trūkumus.

Reikšmingas postūmis jau įvyko ir civiliniame procese dėl milijonieriaus testamento, kurį yra užginčijęs jo sūnus Rokas Karpis.

Vilniaus apygardos teismas nutarė pašalinti abejones, kurių liko pirmosios instancijos teismui atmetus sūnaus ieškinį ir priėmus jaunai našlei Aistei Karpavičienei palankų sprendimą.

Kam būtų naudinga, jeigu būtų pamiršta šimtamilijoninio palikimo istorija, kurioje pasižymėjo ir aukšti pareigūnai, ir įtakingi politikai, ir šešėlinio pasaulio atstovai?

Nurodė pašalinti trūkumus

Ikiteisminiam tyrimui, kuris po R.Karpavičiaus mirties buvo pradėtas dėl galimo sukčiavimo apgaulės būdu užvaldant didelės vertės turtą, tada ėmėsi vadovauti Kauno apygardos prokuratūra.

Šių metų pradžioje buvo priimtas sprendimas tyrimą nutraukti.

R.Karpavičiaus sūnus 43 metų R.Karpis nesutiko su tokiu sprendimu. Bet Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Rimas Bradūnas kovo 31 dieną atsisakė tenkinti R.Karpio atstovo skundą.

O štai Kauno apygardos teismo nuomonė buvo jau kitokia. Teismas atidžiai pasigilino, kaip prokuratūra vadovavo baudžiamosios bylos tyrimui, ir R.Karpio atstovo skundą tenkino.

Balandžio 28-ąją Kauno apygardos teismas nurodė prokurorams pašalinti tyrime atsiradusius prieštaravimus ir kitus trūkumus.

Šaltinių iš teismo duomenimis, baudžiamoji byla buvo siūta baltais siūlais. Joje liko neįvertinti ir antrosios milijonieriaus žmonos teiginiai, kurie kaip diena ir naktis skiriasi nuo liudininkų parodymų.

Kauno apygardos prokuratūros atstovai neatskleidė, kokie motyvai lėmė, kad tyrimas buvo nutrauktas, tik patikino, kad šiuo metu jis vėl toliau vykdomas.

Verslininko valios negirdėjo

Prokurorai nuo pat pradžių galbūt pro pirštus žiūrėjo į jaunos našlės vaidmenį ir įtaką palikimo istorijoje.

Mat taip ir nebuvo išsiaiškinta, kokiomis aplinkybėmis jauna kaunietė atsirado solidaus verslininko aplinkoje, ar ji tinkamai juo rūpinosi po operacijos, ar žinojo testamento turinį dar iki jo mirties.

„Lietuvos ryto“ kalbintų liudininkų teigimu, iki testamento patvirtinimo dienos kaunietė su R.Karpavičiumi gyveno vos tris mėnesius, kai jis jau sirgo. Nors viešai ji buvo nurodžiusi gerokai ilgesnį laiką.

Po to, kai R.Karpavičiui buvo atlikta smegenų naviko šalinimo operacija, ji vienintelė sukosi šalia.

Kaip išsiaiškino „Lietuvos rytas“, būtent kaunietė samdė apsaugą, kuri į Kauno klinikų palatą neįleido verslininko pirmosios žmonos Audronės Karpavičienės ir iš Londono atvykusio sūnaus R.Karpio.

Artimiesiems taip ir nebuvo leista atsisveikinti su R.Karpavičiumi.

Našlė neva apsaugininkus samdė su R.Karpavičiaus žinia, tačiau iki šiol tai nėra nei patvirtinta, nei paneigta.

Kauno apygardos teismas atkreipė dėmesį, kad nė vienas iš mirusiojo artimųjų iš jo paties lūpų neišgirdo valios dėl nenoro bendrauti.

Liudininkai „Lietuvos rytui“ tvirtino, kad R.Karpavičius iki tol neturėjo fizinės apsaugos. Buvo saugomas tik jo turtas.

Klinikose prie palatos stovėjo ne tie žmonės, kurie rūpinosi jo turto apsauga. O šiems vyrams buvo pranešta, kad jie yra atleisti.

Verslininko namus Palangoje saugojęs Romualdas Beniušis „Lietuvos rytui“ tvirtino, kad jis ir kiti vyrai buvo atleisti skubiai, per dieną.

Bet tai padarė ne pats R.Karpavičius, kuris jau buvo ligos gniaužtuose.

R.Beniušis pasakojo, kad 2018 metų rudenį sugrįžęs iš Tenerifės verslininkas nesiorientavo aplinkoje, nepažino savo namų. Turtuolis pradėjo kalbėti, kad yra nemirtingas.

R.Karpavičiui priklausiusios gamyklos komercijos direktoriaus pavaduotojas Arnas Grinevičius taip pat girdėjo jį keistai kalbant – pavyzdžiui, kad gauna informacijos, kuri prieinama tik JAV ir Vokietijos vadovams.

A.Grinevičius buvo pastebėjęs, kad verslininko atmintis sušlubavo, jis ėmė neprisiminti, ką jie buvo sutarę prieš dieną.

Ar tinkamai prižiūrėjo?

Mirusio turtuolio ligos istoriją, jam teiktas sveikatos priežiūros paslaugas tyrusiems nepriklausomiems ekspertams abejonių sukėlė paciento priežiūra po operacijos, pragula nugaroje, dūrio žymė rankoje.

Bet prokurorai nesigilino, ar nuo 2019 metų vasario mėnesio pabaigos iki kovo 31 dienos R.Karpavičiui buvo teiktos gydymo paslaugos. Todėl liko neaišku, ar moteris, nuo kurios jis tapo priklausomas, tinkamai jį prižiūrėjo.

2018 metų lapkričio 30 dieną medikai R.Karpavičiui, prieš išrašant iš Kauno klinikų, paaiškino apie tolesnį gydymą Amsterdamo klinikoje, kur taikomi naujausi metodai.

Pokalbį girdėjo ir A.Grybauskienė, kuri prisistatydavo kaip verslininko kūno ir dvasios sergėtoja.

Iki šiol neišsiaiškinta, kas turėjo lemiamos įtakos, kad R.Karpavičius neišvyko į Amsterdamą tęsti gydymo.

„Lietuvos rytas“ daug kartų siekė išgirsti našlės A.Karpavičienės paaiškinimus, bet ji nei anksčiau, nei šįkart neatsakė į klausimus apie pažintį su verslininku, jo gydymą ir testamento sudarymo aplinkybes.

Nesutiko meluoti teisme

Po R.Karpavičiaus mirties įsiplieskus kovai dėl jo šimtamilijoninio palikimo jauna našlė ieškojo žmonių, kurie teisme paliudytų apie jos draugystę su milijonieriumi.

A.Karpavičienė kalbėjosi su profesoriumi Vytautu Landsbergiu, kuris „Lietuvos rytui“ tai patvirtino. Vis dėlto po viešo interviu politikos patriarcho pavardė dingo iš liudytojų sąrašo.

Kaunietė bandė į savo pusę palenkti ir pajūrio verslininką Egidijų Vičių, kuris „Lietuvos rytui“ apie tai papasakojo.

„Aistė paprašė manęs teisme pasakyti, kad su R.Karpavičiumi ji neva draugavo dvejus metus ar daugiau. Aš atsakiau, kad negaliu to padaryti, nes taip nebuvo. Aš atsisakiau meluoti“, – aiškino E.Vičius, kuris bendraudavo su R.Karpavičiumi, žaisdavo su juo tenisą.

E.Vičiaus teigimu, kaunietė apie metus į teniso aikštynus Nidoje ateidavo viena. Jis pirmą kartą ją su R.Karpavičiumi ten pamatė tik 2018 metų vasaros viduryje.

„Jie tada neatrodė kaip pora“, – patikino E.Vičius.

Dirbtinai išpūtė konfliktą

Svarbių detalių yra atskleidęs ir Neringos meras Darius Jasaitis.

Jam R.Karpavičius 2018 metų vasarą A.Grybauskienę pristatė kaip Nidoje esančios vilos tvarkytoją.

Tą vasarą kaunietė verslininką, matyt, įkalbėjo pertvarkyti vilos kiemą. Buvo nukirsti pirmosios jo žmonos Audronės sodinti medžiai, dekoratyviniai krūmai.

Aplinkosaugininkai pareikalavo pasodinti naujus medžius arba sumokėti kompensaciją į valstybės biudžetą.

Tada D.Jasaičiui paskambino supykęs R.Karpavičius.

„Susitikęs paaiškinau Raimondui įstatymus. Jis viską supratęs piktai pažvelgė į Aistę, priekaištavo jai dėl dirbtinai sukurtos konfliktinės situacijos.

Panašu, kad jam buvo pateikta neteisinga informacija“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo D.Jasaitis.

Neringos meras prasitarė ir apie jam darytą spaudimą – už tariamą ramybę buvo reikalaujama pinigų, bet jis nesutiko mokėti. To esą reikalavo kauniečiai, kurie turi sąsajų ir su našle.

D.Jasaitis apie tai buvo užsiminęs ir R.Karpavičiui, kuris prasitarė, jog kažkam moka už tai, kad nieko neviešintų apie jo praeitį.

Apie tai, kad R.Karpavičius galėjo būti šantažuojamas, „Lietuvos rytui“ yra sakę ir kiti jį pažinoję žmonės.

Reikšmingos aplinkybės, kurių nepabijojo atskleisti D.Jasaitis, kažkodėl visai nesudomino bylą dėl galimo turto užvaldymo tiriančių Kauno prokurorų. Jie į jį nesikreipė ir neprašė paliudyti.

Rezgė slaptą projektą

„Aistė yra atsiradusi šioje istorijoje ne iš meilės“, – yra įsitikinęs mirusio milijonieriaus sūnus R.Karpis.

„Lietuvos ryto“ tyrimų metu surinkti duomenys rodo, kad įspūdingo palikimo užvaldymas galėjo būti grupės suinteresuotų žmonių projektas.

Prieš tvirtinant R.Karpavičiaus testamentą elektroniniu paštu vyko susirašinėjimas, kuriuo buvo derinami veiksmai.

Iš jo paaiškėjo, kad R.Karpavičiaus sveikatai silpstant buvo suregztas planas, kuris pavadintas „RK projektas“.

Susirašinėjama buvo iš elektroninių adresų, kurie priklausė ne verslininkui. Prie to galėjo prisidėti ir Kaune žinoma advokatė, kuri yra našlės draugė.

Projekte buvo išdėstyti žingsniai, kuriuos reikėtų atlikti.

Pavyzdžiui, viename punktų buvo aptariamas įgaliojimas dėl gydymo: „Išbraukti dalį dėl brolio sutikimo ir papildyti dėl nepageidaujamų asmenų.“

Prieš tai ligoninėje buvo surašytas kitoks įgaliojimas, pagal kurį priimti sprendimus dėl verslininko gydymo ir slaugos A.Grybauskienė galėjo tiktai pasitarusi su milijonieriaus broliu Henriku Karpavičiumi. Jo pavardė buvo įrašyta ir testamente.

Projekte buvo ir pageidaujamas įgaliojimo tekstas: esą A.Grybauskienė įgytų teisę patekti į visas patalpas, kuriose bus gydomas, prižiūrimas ir slaugomas milijonierius. Kaunietei turėjo būti suteikta išskirtinė teisė priimti sprendimus dėl gydymo būdų, metodų ir trukmės.

Projekte nurodyta, kad „Audronė Karpavičienė ir Rokas Karpavičius yra nepageidaujami lankytojai“.

Planą kurpę žmonės nežinojo milijonieriaus sūnaus tikrosios pavardės ir padarė klaidą.

Taip pat buvo nurodyta, kad turtuolio sūnui ir pirmai žmonai negali būti teikiama nei informacija apie gydymą, nei medicininiai dokumentai.

Šis „Projekto RK“ punktas R.Karpavičiui galėjo būti lemtingas. Kai 2019 metų vasarą jis vėl pakliuvo į ligoninę sunkios būklės, „Lietuvos ryto“ žiniomis, medikai galėjo daryti ne viską, ką manė esant reikalinga, su jais buvo bendraujama nepagarbiai.

Reikalus derino moterys

Dar didesnių abejonių dėl R.Karpavičiaus valios kilo „Lietuvos rytui“ gavus garso įrašą, kuris darytas notarės biure 2019 metų kovo 5-ąją.

Tada buvo patvirtintas testamentas, pagal kurį šimtamilijoninis verslininko turtas turėtų atitekti jaunai našlei ir jo broliui.

Įraše girdėti, kad testatorius prisipažino, jog visiškai nemato, kas parašyta dokumente, kurį jam padavė pasirašyti.

Jis kalbėjo nerišliai, painiojosi, nežinojo svarbių faktų.

Notarės paklaustas, kam paliekamas kitas turtas, testatorius atsakė: „Kitiems nereikalingi, jie niekam nereikalingi.“ Fone girdėti moterų juokas. Iš įrašo susidarė įspūdis, kad viską derino ne jis, o moterys.

Notarė Ramutė Valantiejienė, kuri tvirtino testamentą, galimai jau anksčiau buvo pažįstama su Aiste Karpavičiene, o milijonierius iki tol naudojosi kitų notarų, kuriais pasitikėjo, paslaugomis.

Notarė į „Lietuvos ryto“ klausimus neatsakė. Nesutiko ji duoti parodymų ir policijos tyrėjams. Liko neaišku, ar ji tinkamai atliko pareigas.

Beje, R.Valantiejienės profesinėje praktikoje buvo klaidų – jas yra pripažinę teismai.

Versijos – prieštaringos

Jaunos našlės kalbose apie palikimą apstu prieštaravimų. Viešai ji tikino, kad apie testamentą sužinojo po sutuoktinio mirties.

Šaltinių teigimu, per civilinį procesą dėl užginčyto testamento kaunietė galimai kalbėjo kitaip – esą nunešė verslininko kostiumą į valyklą, o ten iš kišenės darbuotoja išėmė ir jai padavė jo testamentą.

Dar kitokią versiją pateikė viena jos bičiulė, kuri per apklausą galimai aiškino, kad būsimoji našlė jau iš pat pradžių žinojo testamento turinį.

Skriejo emocingos žinutės

Patvirtinus testamentą tą patį mėnesį įvyko slaptos vestuvės. Nuotraukoje, kurią viešino našlė, jaunavedžiai įamžinti tik dviese.

Verslininko artimieji iš nuotraukos jį sunkiai atpažino.

„Nuo giminaičių vestuvės buvo slepiamos. Jau 2019-ųjų vasario mėnesį Nidoje Raimondas neįstengė kalbėti su manimi ir mano dukterimi, kuri buvo jo krikšto dukra.

Jis nereagavo, neištarė nė pusės žodžio. Buvęs energingas, draugiško būdo, iškalbingas vyras atrodė visiškai palaužtas“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo jo pusseserė Vanda Mykolaitienė.

2019 metų pradžioje ji sulaukė R.Karpavičiaus skambučių. Jis pasakė, kad jam „išoperavo ne tuos kvadratus“. Pokalbiai vis nutrūkdavo verslininkui ištarus, kad nebegali kalbėti.

„Jis tarsi bandė guostis, bet buvo kontroliuojamas. Raimondas nerašydavo žinučių telefonu. Bet kartą gavau žinutę, kad palikčiau jį ramybėje, pamirščiau. Jis negalėjo to parašyti. Raimondu buvo pasinaudota, jo gyvenimo pabaiga buvo baisi“, – kalbėjo V.Mykolaitienė.

Iš verslininko telefono ir kitiems buvo siuntinėjamos keistos žinutės.

„Lauk iš mano Tenerifės namų iki rytojaus 12 val.!!!!“ – tokia buvo pasiųsta į sūnaus telefoną 2019 metų liepos 22-ąją. Prieš tai verslininkui buvo nusiųstos jo anūkų nuotraukos su pasveikinimu: „Labas seneliui!“

Kaip tik tą dieną Kosta Adechės kurorte esančią vilą, kuri priklauso įmonei „Rarkarpis“, bandė perimti buvęs prokuroras Giedrius Danėlius, tuomečiai Kauno komisarai Giedrius Skladas ir Darius Žukauskas.

Žinutėmis sūnus vis bandė susisiekti su tėvu: „Labas, tėvai, norėjau paklausti, kaip tavo sveikata. Buvau užėjęs, bet ta dama pasakė, kad tu manęs nenori matyti! Tavo valia! Linkiu tau pasveikti.“

Po R.Karpavičiaus mirties iš jo telefono buvo ištraukta privati sūnaus žinutė ir pateikta Vilniaus miesto apylinkės teismui, kuris nagrinėjo civilinę bylą dėl testamento.

„Lietuvos rytas“ šią R.Karpio rašytą žinutę viešino jau prieš trejus metus: „Man labai liūdna matyti tave tokį bejėgį ir suvystytą kažkokios lervos, kuriai nepavyko suvystyti Matijošaičio, o tave pavyko! Man sunku patikėti, kad taip yra.

Tikiuosi, tu informuotas, kad ta lerva tau užpirkusi juodas mišias, girdo tave savo mėnesinėmis, samdo burtininkes, kad tave visokiais būdais paveiktų, ir, kaip matau, jai gavosi tai padaryti!

Negaliu patikėti, kad tu toks naivus ir galvoji, kad ji tave nuoširdžiai myli.“

Pasičiupo tik vieną išvadą

Dėl testatoriaus sveikatos būklės išvadas yra pateikę keli specialistai, bet prokurorai išskirtinę reikšmę galimai teikė tik vienai jų.

Atlikdamas ekspertizę specialistas rėmėsi gydytojų, kurie operavo R.Karpavičių, parodymais. Bet jie paciento nematė po to, kai jis išvyko iš ligoninės. O liga vystėsi greitai.

Ekspertas esą neturėjo galimybių objektyviai įvertinti kitų liudininkų parodymų, bet tuo pat metu pateikė gana kategorišką išvadą, kad verslininkas esą galėjo suprasti savo veiksmų reikšmę ir juos valdyti.

Kodėl neskirta dėmesio nepriklausomų ekspertų nuomonei, kodėl ji buvo ignoruojama? Kauno apygardos teismo įsitikinimu, prokurorai pažeidė rungtyniškumo principą.

Nepriklausomų ekspertų nuomone, piktybinis smegenų auglys, šalutinis vaistų poveikis, ligos komplikacijos, sepsis darė įtaką R.Karpavičiaus psichikos būklei bei gebėjimui suvokti savo veiksmų reikšmę ir juos valdyti priimant svarbius sprendimus.

Ekspertų nuomone, R.Karpavičiaus būklė sudarant testamentą ir antrąją santuoką, tikėtina, buvo tokia, kad jis negalėjo suvokti veiksmų.

Ekspertų išvadose esantys prieštaravimai nebuvo pašalinti. Todėl teismas Kauno prokurorams pasiūlė svarstyti galimybę kreiptis pagalbos ir į užsienį.

Galėjo būti apgautas

Apgaulė gali būti naudojama ne tik prieš neveiksnų asmenį, bet ir veiksnaus arba ribotai veiksnaus žmogaus atžvilgiu.

Todėl palikimo istorijoje svarbu įvertinti ir tai, ar R.Karpavičius, sirgdamas sunkia liga ir žinodamas, kad jam liko neilgai gyventi, negalėjo būti lengviau įtikinamas ir paveikiamas.

Gal buvo piktnaudžiaujama ligonio pasitikėjimu? Gal verslininkas buvo suklaidintas ir todėl aklai vykdė nurodymus dėl gydymo ir testamento?

„Lietuvos ryto“ tyrimų metu surinkti duomenys rodo, kad R.Karpavičius galėjo būti specialiai supykdytas su pirmąja šeima suvaidinus vagystę Karpavičių šeimos name Palangoje.

Kai R.Karpavičius į Palangą nuvyko po jam atliktos operacijos, ten prisistatė kaunietė ir jo brolis.

Buvo iškviesta policija. Neva dingo dalis paveikslų.

Mistinei vagystei tirti buvo mestos gausios policijos pajėgos, atliktos kratos sūnaus R.Karpio ir Karpavičių namų tvarkytojos namuose, apklausti liudininkai, atliekamos DNR ir kitos ekspertizės. Bet nebuvo rasta jokių įrodymų, kad būtų padaryta nusikalstama veika.

Paaiškėjo, kad paveikslus pats R.Karpavičius buvo nurodęs nuvežti į Tenerifę. Jie ir dabar puošia Kosta Adechėje esančią vilą.

Visą straipsnį skaitykite dienraščio „Lietuvos rytas“ šeštadienio numeryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.