Po konservatorių iniciatyvos dėl pirmalaikių rinkimų, šeštadienį renkasi Liberalų sąjūdžio valdyba

Po penktadienį Lietuvos politinę erdvę sudrebinusių konservatorių prezidiumo sprendimų, šeštadienį renkasi Liberalų sąjūdžio valdyba. Kaip teigia ilgametis partijos narys Eugenijus Gentvilas, valdančiajai koalicijai priklausantys liberalai svarstys koalicijos partnerių iniciatyvą rengti pirmalaikius Seimo rinkimus.

Eugenijus Gentvilas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Eugenijus Gentvilas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 20, 2023, 11:52 AM

„Klausimas bus vienas, tai konservatorių veiksmai“, – Eltai teigė E. Gentvilas.

Taip pat, anot jo, bus aptartas liberalų atstovų siūlymas Vyriausybei pirmiau pasitikrinti pasitikėjimą Seime ir tik po to imtis tolesnių sprendimų.

Liberalų sąjūdžio atstovas kartoja, kad tokie veiksmai turėtų būti daromi po vasarą įvyksiančio NATO viršūnių susirinkimo Vilniuje.

„Galimi visokie veiksmai, bet tik po NATO viršūnių pasitarimo Vilniuje“, – sakė jis.

Penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo

Taip pat konservatoriai nurodo partijos frakcijai Seime inicijuoti pateikti ir artimiausiu metu siekti tobulinti savivaldos kanceliarinių lėšų naudojimo ir atsiskaitymo tvarkos reglamentavimo pokyčius.

Pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių balsų dauguma.

Seimo nutarime dėl pirmalaikių Seimo rinkimų nurodoma naujo Seimo rinkimų diena. Naujo Seimo rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo sprendimo dėl pirmalaikių rinkimų priėmimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas