Po valdančiosios koalicijos lyderių pasitarimo – žinia dėl pirmalaikių Seimo rinkimų ir kanceliarinių išlaidų tarybose

Valdančiajai koalicijai priklausančių Laisvės partijos, Liberalų Sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderiai savaitgalį aptarė savivaldybių tarybų veiklos išlaidų skaidrinimo ir politinės sistemos perkrovimo klausimus.

Ingrida Šimonytė, Aušrinė Armonaitė, Viktorija Čmilytė-Nielsen, koalicija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Aušrinė Armonaitė, Viktorija Čmilytė-Nielsen, koalicija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Viktorija Čmilytė-Nielsen, valdančioji koalicija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Viktorija Čmilytė-Nielsen, valdančioji koalicija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-05-22 08:09, atnaujinta 2023-05-22 08:34

„Pasitarimo metu sutarta paspartinti rengimą įstatymų, skirtų Lietuvos savivaldybių Tarybų veiklos išlaidų skaidrumui bei atskaitomybei padidinti, bei siekti šiuos projektus pateikti svarstymui Seime artimiausiu įmanomu metu ir priimti ne vėliau kaip iki šios sesijos pabaigos. Taip pat pasitarimo metu buvo aptarta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pristatyta iniciatyva dėl pirmalaikių Seimo rinkimų paskelbimo“, – teigiama pranešime spaudai.

Atsižvelgiant į tai, kad tokiam sprendimui priimti reikalinga ne mažesnė kaip 85 balsų Seimo dauguma, sutarta, kad TS-LKD atstovai jau kitą savaitę, inicijuos platesnę diskusiją, kurioje kvies ir opozicinių parlamento partijų atstovus. TS-LKD atstovai informavo, kad sieks telkti platų palaikymą dėl tokių rinkimų paskelbimo.

Konservatorių partijos atstovai ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė koalicijos partneriams taip pat patvirtino savo paskelbtą poziciją, kad tuo atveju jei Seimas nepalaikytų pirmalaikių rinkimų paskelbimo, premjerė po NATO viršūnių susitikimo ketintų teikti savo atsistatydinimą.

ELTA primena, kad penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Taip pat konservatoriai nurodo partijos frakcijai Seime inicijuoti pateikti ir artimiausiu metu siekti tobulinti savivaldos kanceliarinių lėšų naudojimo ir atsiskaitymo tvarkos reglamentavimo pokyčius.

Pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių balsų dauguma.

Seimo nutarime dėl pirmalaikių Seimo rinkimų nurodoma naujo Seimo rinkimų diena. Naujo Seimo rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo sprendimo dėl pirmalaikių rinkimų priėmimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.