G. Nausėda: jei Seimas nuspręs eiti pirmalaikių rinkimų keliu, šį klausima svarbiausia spręsti greitai

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad jei Seimas apsispręs dėl pirmalaikių parlamento rinkimų, reikia šį klausimą spręsti greitai.

G. Nausėda: jei Seimas nuspręs eiti pirmalaikių rinkimų keliu, šį klausima svarbiausia spręsti greitai.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Nausėda: jei Seimas nuspręs eiti pirmalaikių rinkimų keliu, šį klausima svarbiausia spręsti greitai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-24 18:19

„Tenka apgailestauti, kad emocinis fonas yra stipriai pakilęs ir šiandien valstybei mažiausiai reikia kažkokio tai emocinio taškymosi arba mėginimo dramatizuoti situaciją“, – žurnalistams Paryžiuje teigė G. Nausėda, kurį citavo LRT.

„Bet jeigu einame šiuo keliu, tai eikime sąžiningai ir, svarbiausia, spręskime klausimus greitai, nes vienas iš Konstitucijoje įtvirtintų principų yra atsakingo valstybės valdymo principas“, – taip pat pažymėjo jis.

ELTA primena, kad visuomenininko Andriaus Tapino savivaldos tarybų lėšų įsisavinimo tyrimas sukėlė politinę krizę.

Suabejojus, ar ministrai Jurgita Šiugždinienė, Gintarė Skaistė bei Simonas Kairys skaidriai naudojosi kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Jeigu parlamentas apsispręs kitaip, tuomet, pasak TS-LKD, būtų svarstoma dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Konservatorių partijos prezidiumas nurodė savo frakcijai Seime inicijuoti pateikti ir artimiausiu metu siekti tobulinti savivaldos kanceliarinių lėšų naudojimo ir atsiskaitymo tvarkos reglamentavimo pokyčius.

Skandalo įkarštyje švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pripažino negalinti dokumentais pagrįsti savo išlaidų, dirbant Kauno miesto savivaldybėje, todėl politikė pateikė atsistatydinimo pareiškimą, kurį pirmadienį premjerė Ingrida Šimonytė perdavė prezidentui.

Laikinosios sostinės taryboje dirbusi G. Skaistė bei S. Kairys taip pat nurodė, kad neturi kaip pagrįsti, kur naudojo tarybos nario veiklai skirtas lėšas. Finansų ministrė nurodė, kad susiklosčius tokiai situacijai ji Kauno savivaldybei perves beveik 14 tūkst. eurų.

A. Tapinui tęsiant tyrimą, Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių bei Šaulių savivaldybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.