Pirmalaikių Seimo rinkimų iniciatyvą Seimui pristatęs P. Gražulis prabilo apie slaptą operaciją „anūkas“

Parlamentaro Petro Gražulio iniciatyva šių metų rugsėjo 3 d. surengti pirmalaikius Seimo rinkimus sužlugo, nes Seimas ją atmetė.

Petras Gražulis.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Petras Gražulis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 25, 2023, 4:45 PM, atnaujinta May 25, 2023, 8:54 PM

Už tai siūlantį nutarimo projektą ketvirtadienį balsavo rekordiškai mažai– tik 8 parlamentarai, prieš buvo 51, susilaikė 20.

Pristatydamas projektą iš Seimo tribūnos P. Gražulis nedramatizavo priešlaikinių rinkimų, o bandė analizuoti, kodėl konservatoriai nutarė siūlyti surengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Politikas turi savo versiją, kuri sukėlė kolegų šypsenas.„Tai kas čia vyksta? Gerbiamieji, aš suprantu ir jums pasakysiu: tai yra slapta operacija „anūkas“, kurią sukurpė konservatorių dvasinis lyderis ir Lietuvos faktinis vadovas Vytautas Landsbergis. O koks tikslas? Tikslas – pastatyti anūką nors vieną dieną premjeru“,– iš Seimo tribūnos samprotavo P. Gražulis.

Jo nuomone, konservatorių tikslas buvo ne paleisti Seimą, o išgąsdinti visuomenę ir užgožti vagystes ir skandalus.

Seimo narys Kęstutis Vilkauskas leido suprasti, kad pirmalaikiai Seimo rinkimai būtų naudingi apkaltos laukiančiam P. Gražuliui. „Gal jums irgi šitas projektas būtų palankus, ar neturite kažkokių asmeninių tikslų?– teiravosi K. Vilkauskas.

P. Gražulis linksmai atsakė: „jeigu Seimas pasileistų, tai nespėtų man apkaltos suorganizuoti, bet iki apkaltos dar daug laiko...“

Nutarimo projekto pristatymas netapo priešlaikinių rinkimų drama, apie kurią šiomis dienomis aktyviai diskusija politikai. Parlamentaras Vilius Semeška bandė išsiaiškinti, ar P. Gražulis siūlo Seimui „pasileisti, nusileisti ar persileisti?“

Pagyręs P. Gražulį ir jo komandą už operatyvų reagavimą į politinius įvykius, parlamentaras Antanas Matulas atkreipė dėmesį, kad „čia yra parlamentas ir tokie projektai užima laiką ir tas laikas daug kainuoja rinkėjams, be to projektas yra su grubiomis klaidomis“.

„Aš tik 5 minutes užimu projekto pristatymui, o kiek jūs vargstate su manimi dėl apkaltos?. (...) Pasileiskite ir nebus to vargo“,– linksmai reagavo P. Gražulis.

Politikas pastebėjo, kad teikia jau ketvirtą nutarimo projekto dėl pirmalaikių Seimo rinkimų variantą ir vos spėja taisyti savo projektus, nes konservatoriai nuolat keičia datas.

Ketvirtoje projekto versijoje P. Gražulis pasiūlė pirmalaikius Seimo rinkimus surengti šių metų rugsėjo 3 d., o sprendimą dėl rinkimų paskelbimo priimti birželio 6 d.

Praėjusią savaitę valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas nutarė siūlyti surengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.