Išrinkta nauja Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba, pirmininke tapo Daiva Žeimytė-Bilienė

Šią savaitę darbą pradėjo iš esmės atsinaujinusi Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba. Valdybos pirmininke tapo ilgametė žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė.

Atsinaujinusi Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba. <br>Dainiaus Radzevičiaus nuotr.
Atsinaujinusi Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba. <br>Dainiaus Radzevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2023, 1:18 PM, atnaujinta May 26, 2023, 6:40 PM

„Pasiūlymo eiti vadovauti žurnalistų Vilniaus skyriui sulaukiau dar praėjusiais metais, daug mąsčiau, suprantu, kad šios pareigos bus imlios laikui, kurį labai branginu. Visgi taip pat žinau, jog žurnalistika yra tai, kas man visada rūpėjo ir rūpės, todėl negaliu likti pasyvia stebėtoja. Pokyčiai neįvyksta, jeigu jų nesiimi“, – apie pokyčius informavo D.Žeimytė-Bilienė.

Dėkodama už palaikymą, naujoji Vilniaus skyriaus valdybos pirmininkė pristatė siekius ir sritis, kuriose bus siekiama pokyčių.

„Tikiu, kad su atsinaujinusia skyriaus valdyba, kurių kiekvienam asmeniškai esu dėkinga už palaikymą ir sprendimą dirbti kartu, mums pavyks imtis pokyčių srityse, kuriose šiandien labai reikia padirbėti: pasitikėjimo žiniasklaida stiprinimas, žurnalistų rengimo kokybės gerinimas, žurnalisto, kaip visuomenės intereso gynėjo, funkcijų išgryninimas ir, žinoma, žiniasklaidos bendruomenės vienijimas“, – sakė D.Žeimytė-Bilienė.

Naująją Vilniaus skyriaus valdyba sudarys: tautinių mažumų ir anglakalbės žiniasklaidos atstovai – Ernest Alesin ir Ruslanas Iržikevičius, Delfi.lt vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, lrytas.lt Vystymo vadovė Greta Ališauskaitė-Bagušauskienė), ilgamečiai žiniasklaidos praktikai – Rūta Sinkevičienė, Vytautas Kvietkauskas, Liana Binkauskienė bei kultūrinės žiniasklaidos atstovė Nijolė Jačėnienė.

„Turime didelį norą į bendras veiklas ir į Vilniaus skyrių pritraukti kuo daugiau žiniasklaidos bendruomenės narių. Esame nusiteikę padirbėti“, – pabrėžė D.Žeimytė-Bilienė.

Pirmasis projektas, kurį inicijuoja Vilniaus skyriaus naujoji valdyba, atliepdama į dabartines aktualijas bei visuomenės interesą, yra visų kandidatų į LRT vadovus vieši debatai, kurie vyktų neutralioje vietoje, kandidatams patogiu metu ir su galimybe juos transliuoti visiems žiniasklaidos kanalams. Tikimasi, kad kandidatai į LRT vadovo postą taip pat palaikys šią idėją ir sutiks dalyvauti viešuose debatuose.

LŽS Vilniaus skyrius įkurtas 2003 m. gruodžio 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.