G. Landsbergis: kol Kremliaus režimas valdžioje, tol niekas Europoje ir pasaulyje nėra saugus

Penktadienį baigėsi kasmetinis Vilniaus Rusijos forumas, kuriame aptarti aktualiausi su Rusija susiję klausimai: agresija prieš Ukrainą, vidaus politikos aktualijos, žmogaus teisių padėtis, raidos tendencijos.

Garry Kasparov, Gabrielius Landsbergis, Michail Chodorkovsky.<br>J.Kalinsko/ELTA nuotr.
Garry Kasparov, Gabrielius Landsbergis, Michail Chodorkovsky.<br>J.Kalinsko/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2023, 11:03 PM

Kaip skelbiama Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime žiniasklaidai, šiemet, kaip ir pernai, daugiausia dėmesio diskusijų metu skirta Rusijos agresijai prieš Ukrainą. Pažymėtina ir tai, kad forume aptartos spaudimo nusikalstamam Kremliaus režimui ir asmeniškai V. Putinui didinimo priemonės, Rusijos raidos tendencijos ir itin blogėjanti žmogaus teisių padėtis pačioje Rusijoje.

„Kremliaus režimo valdomos Rusijos keliama grėsmė išlieka, kol šis režimas yra valdžioje, tol niekas Europoje ir pasaulyje negali jaustis saugus. Todėl svarbu ir toliau visapusiškai padėti Ukrainai, tačiau tuo pačiu norime matyti aktyvią opoziciją V. Putinui ne tik užsienyje, bet ir pačioje Rusijoje, kuri ne tik nori, bet ir siekia pokyčių Rusijos politinėje sistemoje. Tik taip gali atsirasti reali alternatyva Putino režimui, kurios šiuo metu nematome“, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

ELTA primena, kad renginyje dalyvavo Kremliaus kritikas, oligarchas Michailas Chodorkovskis, Rusijos opozicionierius Garry Kasparovas, Nobelio taikos premiją pernai pelniusios žmogaus teisių organizijos „Tarptautinis memorialas“ vadovas Janas Račinski ir daugiau dalyvių.

Pasak forumo organizatorių, Užsienio reikalų ministerijos (URM), nuo 2014-ųjų kasmet vykstančiame forume aptariamos Rusijos vidaus ir užsienio politikos aktualijos, žmogaus teisių padėtis, Rusijos santykiai su Vakarais. Diskusijų metu įvertinamos Rusijos raidos tendencijos, diskutuojama kovos su Rusijos propaganda tema, kitais aktualiais klausimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.