STT pradėjo tyrimą dėl „prisėsti verčiančių“ išlaidų ataskaitų Kauno miesto savivaldybėje

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis Kauno miesto savivaldybėje.

Visvaldas Matijošaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Visvaldas Matijošaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2023, 2:36 PM, atnaujinta May 30, 2023, 2:39 PM

Apie tarnybos pradėtą tyrimą savo „Facebook“ paskyroje pranešė visuomenininkas Andrius Tapinas, pats kreipęsis į STT po atlikto tyrimo laikinosios sostinės savivaldybėje.

„(...) pradėtas ikiteisminis tyrimas (...), siekiant patikslinti gautą informaciją ir įvertinti, ar 2019–2023 m. kadencijos Kauno miesto savivaldybės tarybos nariams skiriant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, nebuvo padaryta nusikalstama veika – piktnaudžiavimas, siekiant turtinės ir kitokios asmeninės naudos“, – rašoma STT atsakyme visuomenininkui.

„Kauno tarybos nariai – konservatoriai ir Vieningas Kaunas – dar ne vėlu grąžinti pinigus (kol kas tai padarė tik vienintelis Lukševičius), atsiprašyti ir tikėtis lengvinančių aplinkybių. Arba galite likti stovėti už plačios Kauno tėvo nugaros ir tikėtis, kad išplauksite visi kartu“, – rašė A. Tapinas.

Tai nėra vienintelis tyrimas dėl Kauno savivaldos lėšų panaudojimo. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai jau anksčiau pradėjo analizę dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

ELTA primena, kad visuomenininko A. Tapino savivaldos tarybų lėšų įsisavinimo tyrimas sukėlė politinę krizę ir iš posto išvertė buvusią švietimo, mokslo ir sporto ministrę Jurgitą Šiugždinienę.

Kilus klausimams, ar politikė skaidriai naudojosi kanceliarinėmis lėšomis, J. Šiugždinienė pripažino negalinti dokumentais pagrįsti savo išlaidų, todėl pateikė atsistatydinimo pareiškimą.

Laikinosios sostinės taryboje dirbę kiti ministrai – Gintarė Skaistė bei Simonas Kairys – taip pat nurodė, kad neturi kaip pagrįsti, kur naudojo tarybos nario veiklai skirtas lėšas. Finansų ministrė nurodė, kad susiklosčius tokiai situacijai ji Kauno savivaldybei perves beveik 14 tūkst. eurų.

A. Tapinui tęsiant tyrimą, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių bei Šaulių savivaldybėse.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.