G. Nausėda telefonu kalbėsis su V. Zelenskiu dėl jo dalyvavimo NATO viršūnių susitikime

Artimiausiu metu prezidentas Gitanas Nausėda ketina kalbėtis su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu apie Kyjivo lyderio galimybes dalyvauti Vilniaus NATO viršūnių susitikime.

G. Nausėda, susitikęs su V. Zelenskiu: būsime kartu su Ukraina iki pergalės.
G. Nausėda, susitikęs su V. Zelenskiu: būsime kartu su Ukraina iki pergalės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-01 17:18

„Turėjau galimybę trumpai pakalbėti su juo (V. Zelenskiu – ELTA) ir netrukus turėsime ir telefoninį pokalbį, kurio metu aš norėčiau aptarti jo dalyvavimo Vilniaus viršūnių susitikime galimybes, algoritmą“, – ketvirtadienį, po Europos politinės bendrijos viršūnių susitikimo teigė G. Nausėda.

G. Nausėda viliasi, kad Lietuvoje ketinantis viešėti V. Zelenskis sulauks pozityvių žinių iš Aljanso narių. Pasak prezidento, Vakarai privalo solidarizuotis su Ukraina ne tik žodžiais, bet ir realiais veiksmais.

„Tikiuosi, kad Vilniuje vis tiek jis gaus gerų naujienų, nes Ukrainai šiandien labai reikia gerų naujienų iš mūsų pusės. Solidarumas turi būti ne tik žodinis. Solidarumas turi būti ir sprendimų bei veiksmų prasme“, – vylėsi Daukanto aikštės lyderis.

ELTA primena, pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų – t.y., iki 3000 svečių.

Skelbiama, kad viršūnių susitikimo darbotvarkėje pagrindinis dėmesys bus skirtas Aljanso kolektyvinės gynybos ir atgrasymo stiprinimui bei paramos Ukrainai didinimui.

Balandžio pradžioje NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pranešė, kad tikisi pamatyti Ukrainos prezidentą šią vasarą vyksiančiame Aljanso vadovų susitikime.

„Stipri nepriklausoma Ukraina yra gyvybiškai svarbi euroatlantinės erdvės stabilumui, todėl laukiame susitikimo su prezidentu V. Zelenskiu mūsų viršūnių susitikime Vilniuje liepos mėnesį“, – sakė J. Stoltenbergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.