V. Mitalas Vilniaus miesto savivaldybei grąžino lėšas, gautas už keliones po darbo valandų

Buvęs Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas ketvirtadienį į sostinės biudžetą grąžino dalį jam išmokėtų kompensacinių lėšų.

 Vytautas Mitalas.<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr. 
 Vytautas Mitalas.<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr. 
Andrius Tapinas.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Andrius Tapinas.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Andrius Tapinas.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Andrius Tapinas.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Viktorija Smirnovaitė

Jun 1, 2023, 4:05 PM

Tokį sprendimą Seimo narys priėmė po to, kai žiniasklaidoje susilaukė dėmesio dėl išlaidų ataskaitose pateiktų kelionių ne darbo metu.

„Grąžinau į Vilniaus biudžetą pinigus už pavėžėjimo paslaugas, vykusias po oficialių darbo valandų. Pagal turimą informaciją, tai sudaro 105 eurus ir 50 centų“, – teigė V. Mitalas.

Parlamentaro teigimu, per mėnesį, dirbdamas Vilniaus miesto savivaldybėje, jis vidutiniškai išnaudodavo apie 150–200 eurų iš kas mėnesį tarybos nario veiklos kompensacijai skiriamų 300 eurų.

ELTA primena, kad Delfi žurnalistams klausimų sukėlė kai kurių Vilniaus miesto taryboje dirbusių „Laisvės“ partijai priklausančių politikų panaudotos tarybos nariams skirtos lėšos. Pastebėta, kad sostinės savivaldybėje dirbę politikai už kanceliarines lėšas nuomojosi laikrodį bei padengė naktines keliones.

Kaip rašė portalas Delfi, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska eidama Vilniaus miesto tarybos narės pareigas kanceliarines lėšas skyrė „Apple“ laikrodžio nuomai bei apmokėjo dviejų telefonų sąskaitas. Ministrės patarėjas delfi.lt teigė, kad išmanųjį laikrodį ministrė naudojo kaip įprastą ryšio priemonę – kalendoriaus ir kitiems priminimams, el. laiškams, žinutėms, skambučiams gauti.

Eidamas sostinės tarybos nario pareigas „Laisvės“ partijos nario Tomo Vytauto Raskevičiaus 2019 metais ne tik mokėjo už ryšio paslaugas, pirko kurą, draudė automobilį, bet ir kelis kartus per dieną naudojosi ir taksi bei pavėžėjimo paslaugomis.

Ketvirtadienį jis pranešė apie sprendimą gražinti savivaldybei lėšas, kuriomis buvo padengtos jo kelionės ne darbo metu. Taip Seimo narys sureagavo į Delfi paskelbtą informaciją, kad sostinės savivaldybėje dirbęs politikas kanceliarines lėšas naudojo vykdamas namo naktį ar paryčiais iš Švitrigailos g. 7 įsikūrusio gėjų klubo „Soho“.

Publikacijoje skelbiama, kad už naktines keliones kanceliarinėmis lėšomis atsiskaitė ir kitas sostinės savivaldybėje dirbęs „laisvietis“ – buvęs Vilniaus miesto vicemeras Vytautas Mitalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.