TS-LKD pirmadienį šaukia dar vieną prezidiumo posėdį, kurio metu bus aptarta politinė padėtis

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) gretose tęsiantis nesutarimams dėl pirmalaikių Seimo rinkimų, konservatoriai pirmadienį šaukia prezidiumo posėdį, kurio metu bus aptarta šalies politinė padėtis.

TS-LKD.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
TS-LKD.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2023, 6:44 PM

„Praeitą prezidiumo posėdį buvo sutarta, kad bus dažnesnis politinių aktualijų aptarimas. Tai dėl šios priežasties ir renkasi partijos prezidiumas“, – Eltai teigė konservatorių frakcijos atstovė spaudai Raminta Keršytė.

Savo ruožtu konservatorių partijos vykdantysis sekretorius Martynas Prievelis patikino, kad kol kas TS-LKD Tarybos sušaukimo klausimas nebus svarstomas, nes partija nėra gavusi kreipimosi su reikiamu parašų skaičiumi.

„Mes kažkokio rašto su surinktais parašais nesame gavę dėl Tarybos posėdžio sušaukimo, tai kol kas nėra svarstomas šitas klausimas“, – Eltą informavo M. Prievelis.

TS-LKD partijoje vis garsiau šnekant apie nepasitenkinimą ankstesnio partijos prezidiumo sprendimu siūlyti pirmalaikius Seimo rinkimus, konservatorių Naujamiesčio skyrius prašo šaukti partijos Tarybos posėdį.

Oficialiame partijos vadovybei išsiųstame kreipimesi teigiama, kad „siūlymas partijai atsisakyti rinkimuose gauto mandato ir forsuoti kuo greitesnius Seimo rinkimus yra itin svarbus politinis žingsnis, dėl kurio turėtų spręsti platesnis TS-LKD narių ratas“.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių prezidiumas nutarė siūlyti Seimui ne tik tobulinti ydingą vietos savivaldos finansų sistemą, bet ir surengti naujus parlamento rinkimus. Registruotame nutarimo projekte numatoma, kad toks balsavimas būtų rengiamas rugsėjo 10 d.

Jeigu Seimui pritrūktų politinės valios ir būtų apsispręsta priešingai, būtų svarstomas Vyriausybės atsistatydinimas, skelbta TS-LKD vadovybės pranešime.

Pastaroji iniciatyva sutikta nevienareikšmiškai – valdantieji liberalai sako, kad Seimas turėtų apsispręsti dėl siūlymo šaukti pirmalaikius rinkimus tik po NATO viršūnių susitikimo. Tuo metu Laisvės partija nurodo esanti atvira iniciatyvai, nors pirmalaikiai rinkimai, jų nuomone, yra kraštutinė priemonė.

Vieningos nuomonės nėra ir pačių konservatorių gretose. Keletas parlamentarų patikino nepalaikysią Gabrieliaus Landsbergio siūlymo paleisti Seimą ir rengti naujus rinkimus, o konservatorių Naujamiesčio skyrius reikalauja šaukti partijos tarybos posėdį ir, pasak jų, visai valstybei svarbius klausimus spręsti įsiklausius į visos politinės bendruomenės pozicijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.