Laisvės partija svarstys dėl buvusio sostinės tarybos nario D. Raubos narystės

Laisvės partijos Etikos ir skaidrumo komisija nustatė, kad į vadinamąjį „čekiukų“ skandalą įsivėlęs buvęs sostinės tarybos narys Darius Rauba pažeidė partijos nario etiką, todėl siūlo „laisviečių“ valdybai šalinti politiką iš bendruomenės gretų.

 D.Rauba.<br> VRK nuotr.
 D.Rauba.<br> VRK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2023, 1:26 PM

Tokį sprendimą komisija priėmė po to, kai visuomenininkas Andrius Tapinas paviešino Vilniaus miesto savivaldos politikų išlaidų ataskaitas. Laisvės TV įkūrėjas atkreipė dėmesį, kad D. Rauba didžiąją dalį kanceliarinių išmokų – maždaug 9 tūkst. eurų – skyrė dviejų automobilių remontui toje pačioje įmonėje „Tomo autoservisas“.

„Atkreiptinas dėmesys, kad nors automobiliai ir skirtingi, bet remonto jiems dažniausiai prireikdavo tuo pačiu metu – paskutinėmis ketvirčio dienomis“, – rašė visuomenininkas ir svarstė, kad teisėsauga turėtų pasidomėti, ar politikas nepiktnaudžiavo gaunamomis išmokomis.

Komisijos sprendime, su kurio susipažino ir ELTA, nurodoma, kad buvęs savivaldos tarybos narys „pažeidė partijos nario etiką“, todėl siūloma partijos valdybai naikinti jo narystę.

Be to, teikiamos rekomendacijos ir kitiems partiečiams, kurie šiuo metu ar anksčiau dalyvavo vietos politikoje, „asmeniškai įsivertinti savo, kaip tarybos nario, veiklai skirtų lėšų panaudojimo pagrįstumą ir skaidrumą“.

„Esant bent menkiausiai abejonei dėl lėšų panaudojimo pagrįstumo ir skaidrumo, komisija rekomenduoja (...) viešai paaiškinti situaciją bei pateikti savo poziciją pagrindžiančius įrodymus“, – rašoma komisijos nutarime.

„Esant pažeidimui, viešai atsiprašyti Laisvės partijos rinkėjų, grąžinti gautus pinigus savivaldybei ir atsistatydinti iš užimamų pareigų“, – nurodoma dokumente.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, A. Tapino akiratyje atsidūrė ir Laisvės partijos narys Gediminas Jaunius, kuris, anot visuomenininko, už 13,2 tūkst. eurų iš savo paties įmonės nuomojosi automobilį. Pats G. Jaunius savo „Facebook“ paskyroje teigė nesutinkąs, kad šios lėšos buvo panaudotos netinkamai. Visgi, vėliau „laisvietis“ pranešė stabdantis narystę Laisvės partijoje.

Savo ruožtu Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai, įvertinę A. Tapino surinktą ir socialiniuose tinkluose paskelbtą medžiagą bei viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimai neskaidrų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių veiklos apmokėjimui skiriamų lėšų panaudojimą, savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.