V. Čmilytė-Nielsen: Civilinės sąjungos įstatymo priėmimas nebūtinai bus Seimo pavasario sesijoje

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad Civilinės sąjungos įstatymo projektas į Seimą pavasario sesijoje gali negrįžti. Pasak jos, tą gali lemti registruotos parlamentarų pataisos, kurios dar nėra apsvarstytos.

Viktorija Čmilytė Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2023, 10:16 PM

„Manyčiau, kad Civilinės sąjungos projekto priėmimas nebūtinai bus pavasario sesijoje. Visų pirma dėl to, kad yra įregistruotos kelių Seimo narių pataisos. Jos, mano žiniomis, dar nėra apsvarstytos. Matyt, sava eiga eis tas klausimas“, – trečiadienį Delfi televizijai teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Tuo tarpu tarp svarbiausių likusių šios sesijos darbų, politikė įvardino savivaldybių tarybų narių išlaidų reglamentavimą.

„Tai yra vienas iš esminių dalykų, nes kalbėjome, kad jis turėtų būti maksimaliai greitai išspręstas. Jau rytoj jis bus darbotvarkėje, nebe pirmoje stadijoje. Tikiuosi, kad pavyks šį klausimą uždaryti ir užtikrinti, kad ateityje tokių skandalingų situacijų, problemų, įtarimų, netikrumo dėl savivaldybių tarybų narių veiklos nekiltų. Tai būtų svarbu“, – sakė liberalė.

ELTA primena, kad gegužės mėnesį Seimas po svarstymo pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Svarstomu projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

Civilinė sąjunga būtų apibrėžiama, kaip dviejų partnerių savanoriškas susitarimas, kuriuo jie siekia sukurti, plėtoti, apsaugoti tarpusavio asmeninius santykius. Tokiu būdu, pasak projekto iniciatorių, būtų įtvirtintas lyčiai neutralios registruotos civilinės sąjungos modelis.

Visgi ne visi Seimo daugumos atstovai išreiškė palaikymą koalicijos partnerių „laisviečių“ prioritetiniam klausimui – dalis konservatorių ir liberalų balsavo prieš, susilaikė arba balsavime iš viso nedalyvavo.

Skeptiškai įstatymą vertina ir Seimo opozicija. Abejones dėl projekto ne kartą anksčiau yra išsakęs ir prezidentas Gitanas Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.