Vilniaus rajono taryba pritarė dviem LLRA-KŠS deleguotoms kandidatėms į vicemerių pareigas

Penktadienį Vilniaus rajono tarybos posėdyje buvo pritarta dviejų vicemerių kandidatūroms. Į šias pareigas Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Lietuvos krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) deleguoja buvusią Vilniaus vicemerę Editą Tamašiunaitę ir buvusią savivaldybės administracijos direktorę Danuta Narbut.

Vilniaus rajono savivaldybė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus rajono savivaldybė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 10:41 AM, atnaujinta Jun 9, 2023, 10:59 AM

Šios kandidatūros dar turės būti patvirtintos mero potvarkiu. Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius sprendimą ketina priimti ateinančią savaitę.

E. Tamašiunaitė posėdžio metu akcentavo, kad Vilniaus rajonas ir jo gyventojams kylančios problemos jai yra puikiai pažįstamos.

„Manau, kad mano kompetencijos, įgyta patirtis leis pateisinti Vilniaus rajono gyventojų lūkesčius, nes šią teritoriją pakankamai gerai pažįstu. Taip pat pažįstu ir žinau veikiančias šioje teritorijoje įvairių sričių įstaigas.

„Taigi, tikiuosi, kad tikrai neužtruksiu ir galėsiu sparčiai įsilieti į administracijos komandą, taip pat įsigilinusi į tvarkas, nuostatus, reglamentus siūlyti pokyčius ir kartu su administracija teikti siūlymus tarybai, sprendžiant klausimus ir atliepiant Vilniaus rajono poreikius ir lūkesčius“, – patikino ji.

Savo ruožtu antroji kandidatė į vicemero pareigas D. Narbut patikino ypač daug dėmesio skirsianti Vilniaus rajono darbuotojų gerovei.

„Pagal susitarimą Vilniaus rajone dirbsiu vietinio ūkio, viešojo transporto ir žemėtvarkos klausimais. Labai daug dėmesio skirsiu savo kolegų, mūsų darbuotojų gerovei ir augimui. Nes vėlgi iš patirties žinau, kad motyvuotas, gerbiamas ir saugus kolega gali padaryti stebuklus ir tinkamai įgyvendinti pavestas funkcijas“, – teigė ji.

Šiuo metu Vilniaus rajono vicemeru paskirtas socialdemokratas Algis Vaitkevičius. Iš viso yra patvirtintos trys Vilniaus rajono vicemero pareigybės.

Balandžio pabaigoje R. Duchnevičius sakė, kad vicemerų kandidatūras su opozicija ketinama derinti tik po pokalbių apie programines nuostatas. Tuomet akcentavo jis, kad racionaliausia būtų, jei kiekvienas į tarybą patekęs rinkiminis sąrašas galėtų deleguoti po vicemerą.

Vilniaus rajono savivaldybės meras R. Duchnevičius, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) ir LLRA-KŠS frakcijų atstovai savivaldybėje pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Daugumą Vilniaus rajono taryboje šiuo metu turi LLRA-KŠS. Pastaroji taryboje turi 18 vietų iš 31. Socialdemokratai – 7, o Centro dešinės koalicija – 6.

ELTA primena, kad kovą vykusiuose savivaldos tarybų ir merų rinkimuose Vilniaus rajono mero rinkimus laimėjo Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas R. Duchnevičius, antrajame rinkimų ture įveikęs LLRA-KŠS atstovą Waldemarą Urbaną.

Tiesa, iš pradžių naujai išrinktam merui LLRA-KŠS partijos dominuojamoje savivaldybės taryboje atrasti sutarimą dėl bendro darbo sekėsi sunkiai. Dėl valdančiosios koalicijos savivaldybėje dar nebuvo apsispręsta R. Duchnevičius jau prisiekus mero pareigoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.