V. Mitalas: jei ne karas, tikriausiai, šios koalicijos jau seniai nebūtų buvę

Seimo Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas mano, kad jeigu ne Rusijos vykdomas karas prieš Ukrainą, šiuo metu esančios valdančiosios koalicijos jau nebebūtų. Jis taip pat akcentavo, kad pastarąsias savaites vykusi pirmalaikių Seimo rinkimų istorija parodė, kad parlamente faktiškai nebėra konstruktyvių, racionaliai mąstančių bei ideologiškai nuoseklių jėgų.

Vytautas Mitalas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Mitalas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2023, 1:05 PM

„Lietuva 20-čiai dienų įlindo į nevykusį pirmalaikių rinkimų seansą. Nelabai yra laiko plėstis į pamąstymus, geresnis Seimas būtų ar blogesnis. Tikriausiai krachaborų ir kombikormo vagių kiekis Seime po šių rinkimų būtų tik padidėjęs, bet esmė tai ne čia. Esmė, kad per šį spektaklį atsidengė uždanga ir pasimatė visi viduriai. Šiandien Seime faktiškai nebėra konstruktyvių, racionaliai mąstančių, ideologiškai nuoseklių, laisvą demokratinę Lietuvą ginančių jėgų“, – šeštadienį Laisvės partijos suvažiavimo metu teigė V. Mitalas.

„Jei išskaičiuoji, kad tau naudinga, gali nusiimt dragonslayer’io kostiumą, pasileist nors ir prieš NATO samitą ir paleist viską žemyn upe, puikiai suprasdamas, kad net ir netikint perkrovos rezultatyvumu, o tik ją viešai ginant, suparalyžuosi valstybės valdymo aparatą mėnesiams ir prarasi pokyčiams reikalingo brangaus laiko. Tą būseną, kai likus trims mėnesiams iki rinkimų biurokratai ima nebeklausyti politinės valdžios, nes tuoj ateis kiti, Lietuva pasiekė metais anksčiau. Sveikinu kolegas“, – sakė Seimo vicepirmininkas.

Jis akcentavo, kad pastarieji metai Laisvės partiją užgrūdino ir „laisviečiai“ vis geriau „ropšiasi per betoninę ir spygliuota viela apjuostą tvorą“, siekdami savo tikslų.

„Iš visų pakampių valstiečiai vienijasi. Valstiečiai kelia galvas tarp konservatorių – štai kad ir balsuojant dėl geresnio pagalbinio apvaisinimo reguliavimo – jų frakcijoje buvo daugiau balsų prieš nei už. Valstiečiai liberalų sąjūdyje registruoja civilinę sąjungą bombarduojančias įstatymo pataisas. Valstiečiai premjerės patarėjų kabinete ima kalbėti kaip iš Orbano knygutės ragindami riboti darbo jėgos migraciją, kad „mūsiškiai turėtų daugiau darbo“, – kritikos nevengė „laisvietis“.

„Tiesą sakant, jei ne karas, tikriausiai šios koalicijos jau seniai nebūtų buvę. Bet aš manau, kad bandymas nusimesti atsakomybę – nėra mūsų kelias. Mes turime būti pasiryžę eiti šiuo šiuo keliu dantimis ir nagais kovojant už kiekvieną mūsų išsikeltą tikslą. Ar vėjai plaks, ar lietūs talžys. Tai mūsų kelias ir mūsų atsakomybė“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad Laisvės partija šeštadienį rengia suvažiavimą, kuriame rinks partijos pirmininką, pirmininko pavaduotojus, valdybą, etikos ir skaidrumo bei kontrolės komisijas.

Taip pat suvažiavimo metu numatytos diskusijos apie Laisvės partijos tolimesnę viziją bei žmogaus teises karo kontekste.

Laisvės partija taip pat rinks valdybą, kurią, pagal naujus įstatus, sudarys 25 žmonės. Tuo tarpu į etikos ir skaidrumo bei kontrolės komisijas bus renkama po 9 partiečius.

Kol kas į valdančiojoje koalicijoje esančios partijos pirmininkes yra išsikėlusi vienintelė kandidatė – ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Ji jau buvo išrinkta vadovauti partijai ir pirmuose dviejuose „laisviečių“ suvažiavimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti