G. Landsbergis: tikiuosi, kad koalicinė taryba greitu metu bus patvirtinta ir galės pradėti savo darbą

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis tikisi, kad greitu metu koalicinė taryba, dėl kurios buvo sutarta su koalicijos partneriais, pradės savo darbą. Užsienio reikalų ministras pripažįsta, kad anksčiau ši idėja abejonių kėlė dėl techninių priežasčių, nes, pasak jo, dauguma numanomų tarybos narių yra daug keliaujantys politikai. Tačiau, akcentuoja politikas, pasitarus su partneriais buvo nutarta, kad galima rasti būdą, jog ši taryba veiktų.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2023, 11:54 AM

„Po diskusijos koalicijoje esame linkę pritarti koalicinės tarybos steigimui. Manome, kad likusius pusantrų metų koalicinė taryba galėtų padėti sklandžiau koalicijai dirbti“, – antradienį žurnalistams Seime teigė G. Landsbergis.

Konservatorių lyderio teigimu, ši idėja nebuvo realizuota anksčiau, nes buvo abejonių, ar toks politinis formatas dėl techninių priežasčių galėtų funkcionuoti. Visgi, pasak jo, buvo rasta bendra išeitis.

„Tačiau apsitarę tam tikrus modalumus koalicijoje supratome, kad galime rasti būdą, kad ta taryba veiktų ir padėtų koalicijai efektyviau koordinuotis“, – sakė jis.

G. Landsbergis viliasi, koalicinė taryba pradės veikti jau artimiausiu metu.

„Tikiuosi mes greitu metu galėsime ją patvirtinti ir ji pradės savo darbą“, – savo lūkestį išsakė politikas.

Praėjusį penktadienį įvykusio konservatorių partijos prezidiumo metu buvo sutarta steigti koalicinę tarybą.

„Siekiant gerinti komunikaciją tarp koalicijos partnerių (prezidiumas – ELTA) pritaria siūlymui formalizuoti koalicinę tarybą, kurią sudarytų: Ministrė Pirmininkė, koaliciją sudarančių partijų pirmininkai, frakcijų seniūnai ir po vieną papildomą frakcijų atstovą“, – rašoma partijos prezidiumo nutarime.

Mažieji koalicijos partneriai – Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija viešoje erdvėje jau anksčiau ne kartą išsakė nuogąstavimus dėl valdančiųjų darbo be koalicinės tarybos. Tačiau tuomet premjerė Ingrida Šimonytė iniciatyvą vertino atsargiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.