Oficialu: V. Čmilytė-Nielsen pateikė L. Petronienės kandidatūrą į VRK pirmininkes

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienį įregistravo nutarimo projektą, kuriuo teikia Linos Petronienės kandidatūrą į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkes.

 Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>ELTA / Dainius Labutis
 Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>ELTA / Dainius Labutis
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2023, 2:33 PM

„Tai yra patyrusi rinkimų organizavimo ir vykdymo, o ypač – politinių partijų ir kampanijų finansavimo ekspertė nacionaliniu ir tarptautiniu lygmenimis, šioje srityje dirba nuo 1996 m.“, – sako parlamento vadovė.

Kandidatė taip pat turi vadovaujamo darbo patirties – nuo 2007 m. yra VRK sekretoriato Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriaus vadovė.

Be to, kaip įvairių darbo grupių narė dalyvauja rengiant šios srities teisės aktų projektus, Lietuvoje ir užsienyje veda seminarus, skaito pranešimus.

L. Petronienė Vilniaus universitete įgijo informatikos magistro (1997) ir Mykolo Romerio universitete – teisės magistro (2010) kvalifikacinius laipsnius.

L. Petronienės kandidatūrą Seimo pirmininkė antradienį aptarė su Seimo frakcijų seniūnais.

Seimo pirmininkė Eltai patvirtino, kad L. Petronienės kandidatūrą į VRK pirmininkės pareigas iš Seimo tribūnos ketina pateikti ketvirtadienį, birželio 15 d.

Jeigu Seimas pritartų, L. Petronienė pakeistų šių metų kovo pabaigoje iš VRK vadovės pareigų atsistatydinusią Jolantą Petkevičienę.

VRK pirmininką slaptu balsavimu skiria Seimas Seimo Pirmininko teikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.