V. Čmilytė-Nielsen šią savaitę ketina pateikti L. Petronienės kandidatūrą į VRK pirmininkės pareigas

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen žada jau šią savaitę pateikti Seimui VRK Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriaus vedėjos Linos Petronienės kandidatūrą į Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkės pareigas.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-13 09:47, atnaujinta 2023-06-13 10:44

Tai ji patvirtino antradienį vykusiame Seimo seniūnų sueigos posėdyje, atsakydama į Seimo vicepirmininko Andriaus Mazuronio klausimą dėl VRK vadovo.

„Prieš pusvalandį buvo išsiųstas kvietimas visų frakcijų seniūnams, tiek pozicijos, tiek opozicijos. Tikiuosi, kad šiandien galėsite visi per pietų pertrauką užsukti pas mane ir aš pristatysiu kandidatę. Norėčiau ją jau šią savaitę pateikti. Seimas apsispręs“,– informavo seniūnus V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė Eltai patvirtino, kad L. Petronienės kandidatūrą į VRK pirmininkės pareigas ketina pateikti ketvirtadienį, birželio 15 d. Antradienį planuojama įregistruoti tai numatantį nutarimo projektą.

Jeigu Seimas pritartų, L. Petronienė pakeistų šių metų kovo pabaigoje iš VRK vadovės pareigų atsistatydinusią Jolantą Petkevičienę.

VRK pirmininką slaptu balsavimu skiria Seimas Seimo Pirmininko teikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.