Lietuvos policijos vardo šimtmečiui – 8 metrų aukščio obeliskas Laisvės alėjoje

Kauno miesto savaivaldybė praneša, kad netrukus Laisvės alėjoje iškils naujas akcentas – „Paminklas Lietuvos policijai – GINTI. SAUGOTI. PADĖTI.“ Beveik 8 metrų aukščio obeliske bus įkomponuoti policijos ženklo motyvai, Jogailaičių dvigubas kryžius ir Lietuvos policijos šūkis.

Lietuvos policijos vardo šimtmečiui – 8 metrų aukščio obeliskas Laisvės alėjoje.<br>Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Lietuvos policijos vardo šimtmečiui – 8 metrų aukščio obeliskas Laisvės alėjoje.<br>Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2023, 4:44 PM

Pažymima, kad „Paminklas Lietuvos policijai – GINTI. SAUGOTI. PADĖTI.“ dedikuotas artėjančiam Lietuvos policijos vardo šimtmečiui. Gyventojams projektas bus pristatytas birželio 27 d., jį atidengti planuojama šių metų spalio 2-ąją, per Angelų sargų dieną.

„Šimtmetis – garbingas jubiliejus, vertas deramo įamžinimo – paminklo. Policija rūpinasi viešąja tvarka, teikia pagalbą ir gelbėja gyvybes, užkerta kelią įstatymo pažeidimams ir nusikaltimams. Jie patiria iššūkius ir pavojus, kad mes kiekvieną dieną jaustumėmės saugiai. Naujasis akcentas – nuoširdi padėka mūsų angelams sargams“, – kalbėjo Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Kauno savivaldybė pabrėžia, kad šiai sukakčiai atminti Laisvės alėjoje, atkarpoje tarp Vytauto prospekto ir Trakų gatvės, numatyta pastatyti 7,7 m aukščio tribriaunį granito obeliską. Jo viršūnę papuoš iš visų pusių matomas dvigubas Jogailaičių kryžius, postamente išryškės šviesūs policijos ženklo kontūrai. Ant paminklo plokštumų numatyta įkomponuoti Lietuvos policijos šūkį: „Ginti. Saugoti. Padėti.“

Pažymėtina, kad paminklo vieta pasirinkta neatsitiktinai – priešais šiuo metu rekonstruojamą Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą (Vytauto pr. 91), kuriame jau tarpukariu buvo įsikūrę Kauno miesto ir apskrities policijos vadas, Valstybės saugumo departamentas. Naujasis akcentas taip pat lygiuojasi ir su Šv. arkangelo Mykolo – policijos globėjo – bažnyčia.

Savivaldybė nurodo, kad MB „Archplius“ paruoštus projektinius pasiūlymus kauniečiai jau gali pamatyti būsimoje skulptūros vietoje – Laisvės alėjoje esančiuose informaciniuose stenduose.

Projektą finansuos savivaldybė, jo įgyvendinimui lėšas planuoja rinkti ir Lietuvos policijos veteranų asociacija, Lietuvos policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.