P. Saudargas stebisi opozicijos kritika A. Bilotaitei: klausimas dėl neteisėtų migrantų praktiškai yra išspręstas

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas stebisi opozicijos primygtiniu noru užduoti vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei klausimus, susijusius su Konstitucinio Teismo (KT) išvada dėl migrantų politikos. Konservatorius atkreipia dėmesį, kad specialiai tam suburta darbo grupė peržiūrės antikonstituciniais pripažintus įstatymus, o ir neteisėtų migrantų šalyje, pasak jo, likę vos keliolika.

P.Saudargas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
P.Saudargas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
P.Saudargas.<br>V.Skaraičio nuotr.
P.Saudargas.<br>V.Skaraičio nuotr.
P.Saudargas.<br>ELTA / Marius Morkevičius
P.Saudargas.<br>ELTA / Marius Morkevičius
Daugiau nuotraukų (3)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė, ELTA

Jun 14, 2023, 9:42 AM

„Kai Konstitucinis Teismas išaiškino, tai iškart ir atsakė ministrė, kad yra suformuojama darbo grupė, kuri peržiūrės įstatymus, kaip mums toliau spręsti praktinę situaciją“, – „Žinių radijui“ teigė P. Saudargas.

Konservatorius taip pat atkreipia dėmesį, kad šiuo metu neteisėtų migrantų sulaikymo klausimas nebėra aktualus, nes tokių asmenų, pasak jo, šalyje likę vos keliolika. Todėl, anot jo, opozicijos noras užduoti klausimus A. Bilotaitei yra keistas.

„Migrantų, kurie čia yra ir kuriuos liečia šis klausimas likę, berods, keliolika. Jiems nebebus taikomas tas ribojimas. Praktiškai klausimas yra išspręstas. Tai ką čia dar norėtų paklausti opozicija – man tikrai keista“, – savo nuomonę išsakė politikas.

Į opozicinių frakcijų posėdį atvykti atsisakiusi vidaus reikalų ministrė A.Bilotaitė reikalauja iš Seimo mažumos pagarbos. Kritikos dėl antikonstituciniu pripažino įstatymo susilaukusi ministrė taip pat tvirtina, kad sureaguoti į jai keliamus klausimus ji nevengia. Tiesiog, akcentuoja politikė, jos darbotvarkė labai užimta.

Visgi Seimo opoziciją ši A. Bilotaitės pozicija papiktino. Keletas įstatymo projektų nebuvo priimti, nes parlamento opozicija blokavo balsavimą, reikšdama nepasitenkinimą tuo, jog vidaus reikalų ministrė atsisakė antradienį atsakyti į opozicijos politikų klausimus surengus Vyriausybės pusvalandį.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, praėjusį trečiadienį KT nustatė, jog neteisėtai šalies sieną kirtusių migrantų sulaikymas ir priverstinis apgyvendinimas užsieniečių registravimo centruose prieštarauja Konstitucijai. Tokį sprendimą teismas priėmė išnagrinėjusi migranto, atvykusio į Lietuvą iš Irako, skundą.

Po KT išaiškinimo, Seimo opozicija ėmė diskutuoti, ar vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė neturėtų prisiimti politinės atsakomybės dėl taikytos antikonstitucinės migrantų politikos. Visgi, pati ministrė pažymi, kad užsieniečių teisinės padėties įstatymas buvo keistas viso Seimo vardu, o šiuo metu jau suformuota darbo grupė, ruošianti sprendimus tolimesniam įstatyminės bazės tobulinimui.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.