A. Tapinas atskleidė degalinių operatores, galimai prisidėjusias vystant čekių prekybos tinklą Ladzijuose

Visuomenininkas Andrius Tapinas tęsia savo akciją „Skaidrinam“ ir šįsyk tyrė galimą politikų piktnaudžiavimą kanceliarinėmis lėšomis Lazdijuose. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad netoli Ladzijų esančiuose Seirijuose, taip pat Krosnos miestelyje dirba degalinės operatorės, kurios galėjo prisidėti vystant svetimų čekių prekybos tinklą.

Andrius Tapinas.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Tapinas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 9:51 PM

„Čia svarbiau prisiminti Seirijuose esančios Melkastos degalinės operatorės Deimantės pavardę. Prieš pradėdamas darbą su dokumentais buvau gavęs žinutę iš Lazdijų, kad būtent ši operatorė galimai yra išvysčiusi svetimų čekių prekybos tinklą“, – savo platformos „Substack“ kanale rašo A. Tapinas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kaip dažnai Lazdijų merė Ausma Miškinienė pildavosi degalus minėtoje Melkastos degalinėje bei galimai gaudavo čekius iš tos pačios Deimantės.

„Rugsėjo 14 17 valandą Alytuje pilama 68 litrai dyzelino, rugsėjo 15 Seirijuose 07:46 pilama 50 litrų dyzelino pas Deimantę. (...) Merės ataskaitoje rugpjūčio 1 Deimantės išmuštas čekis už dyzeliną, o rugpjūčio 4 už benziną. (...) Deimantės išmuštų čekių pilna merės ataskaita ir jie teikiami labai tvarkingai – kas trys dienos. Gal kad nekiltų įtarimų. Gegužės 12 ir 15. Vasario 23, 26 ir kovo 1. Visi čekiai tik grynais. Tas pats ir 2021 metais. Deimantės čekiai lapkričio 1, 7 ir 10. Gegužės 20, 23 ir 26. Čekiai tiekiami merei kaip laikrodis“, – akcentuoja visuomenininkas.

„Ir taip merė Ausma Miškinienė susirenka tą reikalingą maksimalią išmokų sumą. Aišku, yra tikimybė, kad merė iš tikrųjų kas trys dienos užvažiuodavo į Melkastą ir pildavosi kurą, bet įsipainiojęs benzinas bei keturi čekiai per dieną nelabai leidžia tuo patikėti. Juolab, kad su Deimante mes dar pasimatysime“, – teigė jis.

Tarp politikų, kurie dažnai pildavosi kurą Melkastos degalinėje bei galimai gaudavo čekius iš Deimantės – Lazdijų raj. savivaldybės tarybos narys Ričardas Dulskas.

Buvęs meras galimai nuolatos gaudavo čekius iš tos pačios degalinės operatorės

Tuo tarpu buvęs Lazdijų meras Artūras Margelis galimai ypatingai dažnai pildavosi kurą Krosnos miestelyje esančioje degalinėje „Kvistija“ bei čekius gaudavo iš operatorės Reginos.

„Margelis pasiėmė visą leistiną maksimumą – 10 285 eurus ir viską patvirtino kuro čekiais. Dar paprasčiau – absoliuti dauguma jo čekių yra iš vienos degalinės ir vienos operatorės – Krosnos miestelyje esančios „Kvistijos“ ir Reginos. Ir žiūrėkit, kaip eina čekiai – kaip kariuomenėj. Spalio 29, lapkričio 1, 5, 7, 11, 13. Gruodžio 9, 13, 16, 19, 22. Tik Regina ir tik grynais“, – rašo A. Tapinas.

Tarp Lazdijų politikų, kurie galimai pildavosi kurą pas tą pačią operatorę Vitalius Simanynas, Gintautas Salatka, Artūras Kašalynas, jau minėtas R. Dulskas bei Daiva Ambrazevičienė – visi jie priklauso Krikščionių sąjungai.

A. Miškinienė grąžino į savivaldybės biudžetą virš 4 tūkst. eurų

ELTA šią savaitę skelbė, kad abejonių dėl kanceliarinių lėšų sukėlusi Lazdijų merė, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narė A. Miškinienė nutarė grąžinti į savivaldybės biudžetą daugiau kaip 4418 eurų.

Apie pastarąjį sprendimą politikė antradienį pranešė savo „Facebook“ paskyroje. Nors pripažino, kad kanceliarinių išlaidų atsiskaitymo tvarka turi ydų, A. Miškinienė nurodė, kad buvo kompensuotos tik patirtos išlaidos.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Kauno miesto, Kauno rajono, Ignalinos bei Šaulių savivaldybėse.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.