Prastos žinios socialdemokratams: A. Tapinas skelbia apie du ikiteisminius tyrimus

Visuomenininkas Andrius Tapinas toliau kelia klausimus dėl Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narių savivaldybių tarybose išlaidų. Anot A. Tapino, LSDP atsakingasis sekretorius Justas Pankauskas, būdamas Lazdijų tarybos nariu, per pusantrų metų pateikė čekius, apmokėtus 24 skirtingomis kortelėmis.

Prastas rytas socialdemokratams: A. Tapinas skelbia apie du ikiteisminius tyrimus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prastas rytas socialdemokratams: A. Tapinas skelbia apie du ikiteisminius tyrimus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 11:21 AM

„Kaip nutiko, kad 2021 metų balandžio 10 jūs pylėtės kurą Subačiaus Neste degalinėje 15:07 valandą ir atsiskaitėte kortele, kuri baigiasi 8252, o po minutės 15:08 jau pylėtės kurą ir atsiskaitėte kortele 8614“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Tapinas.

„Per nepilnas keturias savaites jūs pateikėt čekius, apmokėtus 11 skirtingų kortelių, o per pusantrų metų tarybos nario kadencijos iš viso pateikėt – 24 skirtingas korteles“, – atkreipė dėmesį visuomenininkas.

A. Tapinas taip pat pastebėjo, kad J. Pankauskas, nors dirbo Lazdijų savivaldybės taryboje, beveik visada kurą pylėsi Vilniuje.

„Ir, kaip įdomiai, Lazdijų tarybos nario veiklai reikalingas kuras beveik visas buvo pilamasis Vilniuje“, – pažymėjo visuomenininkas.

„Ar turėtumėt kokį paaiškinimą tokių stebuklų ir teleportacijų, ar tiesiog ėmėt svetimus čekius ir „vogėt kaip prie Brazausko“, – feisbuke klausia A. Tapinas.

Visuomenininkas „Facebook“ įraše kreipėsi ir į LSDP pirmininkę Viliją Blinkevičiūtę bei kitus partijos narius, prašydamas įvertinti J. Pankausko elgesį.

„Vilija Blinkevičiūte, Vyteni Povilai Andriukaiti, Nerijau Cesiuli, Rasa Budbergyte, Juozai Olekai – gal įvertintumėt savo partijos atsakingojo sekretoriaus elgesį? Nes atrodo, kad nelabai atsakingai elgėsi“, – rašė A. Tapinas.

Visuomenininkas taip pat pranešė, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo dar du ikiteisminius tyrimus Kauno ir Ignalinos rajonuose. Jis priminė, jog J. Pankauskas yra teigęs, kad prasidėjus ikiteisminiam tyrimui, partijos nariai turi stabdyti narystes partijoje.

„Justai Pankauskai, primenu jūsų paties laišką, kad prasidėjus ikiteisminiam tyrimui, partijos nariai turi stabdyti narystes partijoje. Kada narystes stabdys Mindaugas Sinkevičius (Jonava), Valerijus Makūnas ir kiti Kauno rajono socdemai su rekordininku Vitkausku, Justas Rasikas ir kiti Ignalinos socdemai?“ – įraše klausia A. Tapinas.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Kauno miesto bei Šaulių savivaldybėse.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.