„MG grupė“ gynėjas: R. Kurlianskis niekada nebuvo vadovaujančias pareigas koncerne ėjęs asmuo

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG grupė“) advokatas Linas Belevičius teigia, kad išteisintasis byloje Raimondas Kurlianskis koncerne niekada nėjo vadovaujančias pareigas, tad ir neveikė koncerno vardu.

MG Baltic byla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
MG Baltic byla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
MG Baltic byla.<br>T.Bauro nuotr.
MG Baltic byla.<br>T.Bauro nuotr.
MG Baltic byla.<br>Nuotr. iš LR archyvo
MG Baltic byla.<br>Nuotr. iš LR archyvo
MG Baltic byla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
MG Baltic byla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
MG Baltic byla.<br>T.Bauro nuotr.
MG Baltic byla.<br>T.Bauro nuotr.
MG Baltic byla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
MG Baltic byla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Gytis Pankūnas

Jun 19, 2023, 1:33 PM, atnaujinta Jun 19, 2023, 1:35 PM

Apeliaciniam teismui pirmadienį tęsiant vadinamosios „MG Baltic“ policijos korupcijos bylos nagrinėjimą, baigiamąja kalbą pasakė išteisintojo byloje, buvusio parlamentaro, eksliberalo Gintaro Steponavičiaus advokatas Rimgaudas Černius.

Po jo baigiamąją kalbą byloje sakė koncerno „MG Baltic“, pakeitusio pavadinimą į „MG grupė“, advokatas L. Belevičius.

Jis savo kalbą pradėjo pažymėdamas, kad bylos nagrinėjimo eigai bandyta nuo pat pradžių daryti įtaką, mat, pasak advokato, bylą ne kartą komentavo valstybės vadovai, politikai.

ELTA primena, kad anksčiau prokuratūros pateiktuose kaltinimuose buvo teigta, jog koncerno viceprezidentas R. Kurlianskis buvo kaltinamas, kad būdamas „MG Baltic“ viceprezidentu ir valdybos nariu, dėl užimamų pareigų turėjęs teisę veikti ir veikęs koncerno vardu, nuo 2015–2016 m., įtariama, papirkinėdamas politikus ir prekiaudamas poveikiu, galimai siekė koncernui naudingų politinių sprendimų priėmimo.

Kaltinimuose buvo nurodyta, kad R. Kurlianskis daugkartiniuose susitikimuose su politikais siūlė, žadėjo, susitarė duoti ir davė kyšius už teisėtą ar neteisėtą jų veikimą koncerno naudai.

R. Kurlianskis dėl minėtų inkriminuotų veikų buvo išteisintas.

„MG Baltic“, kuris, kaip juridinis asmuo, dėl prekybos poveikiu ir papirkimo buvo pirmos instancijos teismo išteisintas, gynėjas L. Belevičius tikino, kad byloje nėra tokių sąlygų, dėl kurių kiltų juridinio asmens „MG Baltic“ atsakomybė, nes, kaip pabrėžė advokatas, R. Kurlianskis neveikė koncerno vardu, mat ten nėjo vadovaujančias pareigas.

„R. Kurlianskis niekada nebuvo vadovaujančias pareigas koncerne „MG Baltic“ ėjęs asmuo“, – teigė L. Belevičius ir pridūrė, kad L. Kurlianskis anksčiau dirbo koncernui priklausiusių įmonių valdybose.

„Teismų praktikoje iki šiol nepasisakyta, kad valdybų nariai yra laikomi vadovaujančias pareigas einantys asmenys“, – pridūrė advokatas.

L. Belevičius teigė, kad valstybinį kaltinimą byloje palaikančio prokuroro Justo Lauciaus skunde esą be pagrindo siekiama apkaltini R. Kurlianskį ir kartu koncerną „MG Baltic“, nurodant, kad minėtas asmuo buvo koncerno viceprezidentas.

„R. Kurlianskis niekada neužėmė ir viceprezidento pareigų. (...) Tarp koncerno „MG Baltic“ ir R. Kurlianskio niekada nebuvo sudaryta kažkokia sutartis. (...) Koncernui „MG Baltic“, dabar – „MG grupė“, nuo 2000 metų tiek de jure, tiek de facto vadovauja Darius Mockus“, – aiškino advokatas.

Skundžia teisėsaugos veiksmus, prokuroras nori sprendimo pakeitimo

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas apeliacine tvarka nagrinėja baudžiamąją bylą dėl Vilniaus apygardos teismo 2022 m. balandžio 19 d. nuosprendžio, kuriuo prekyba poveikiu, papirkimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi kaltinamas R. Kurlianskis, buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis, eksparlamentaras Šarūnas Gustainis, buvęs liberalas Gintaras Steponavičius, parlamentaras Vytautas Gapšys, taip pat juridiniai asmenys koncernas „MG Baltic“, dabar pakeitęs pavadinimą į „MG grupė“, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija buvo išteisinti.

Apeliacinius skundus dėl pirmosios instancijos teismo nuosprendžio pateikė išteisintojo R. Kurlianskio gynėjai Simonas Slapšinskas ir Giedrius Danėlius, išteisintojo E. Masiulio gynėjas Ruslanas Boiko ir Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras J. Laucius. Išteisintųjų asmenų advokatai ginčija žvalgybos duomenų teisėtumą, prašo pripažinti netinkamais.

Prokuroras J. Laucius prašo Apeliacinio teismo panaikinti žemesnės instancijos nuosprendį ir visus išteisintuosius pripažinti kaltais bei skirti bausmes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.