Konservatorių sąskrydyje – policijos pajėgos: sulaukė skandalisto provokacijos

Sekmadienį Molėtuose, prie Bebrusų ežero vykusiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos krikdemų sąskrydyje – nemaloni staigmena: savo pasirodymą čia surengė riaušių prie Seimo byloje kaltinamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas.

Sekmadienį Molėtuose, prie Bebrusų ežero vykusiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos krikdemų sąskrydyje – nemaloni staigmena.<br>Lrytas.lt montažas.
Sekmadienį Molėtuose, prie Bebrusų ežero vykusiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos krikdemų sąskrydyje – nemaloni staigmena.<br>Lrytas.lt montažas.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>Laima Penek/LRV nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>Laima Penek/LRV nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 4:21 PM, atnaujinta Jun 22, 2023, 6:46 PM

Konservatoriai tikina, kad šventės sugadinti jam nepavyko – privačią teritoriją saugoję policijos pareigūnai provokacijai užkirto kelią.

Klausė apie kainą

Tačiau sąskrydį saugoję policijos pareigūnai užkliuvo Darbo partijos nariui Aidui Gedvilui. Šis ketvirtadienį Vyriausybės valandos metu premjerės Ingridos Šimonytės teiravosi apie jos privilegijas.

„Ne kartą girdėjome, kaip trūksta policijos pareigūnų Lietuvoje. Generalinis komisaras sako, kad padėtis yra įtempta – ypač Vilniuje. (...) Tuo tarpu stebime susirinkusias gausias policijos pajėgas saugoti Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos sąskrydį, tik neaišku, nuo ko juos saugoti reikėjo.

Kadangi jūs pati visai neseniai inicijavote įstatymo pakeitimą, kad premjerė ir Seimo pirmininkė galėtų nesinaudoti Vadovybės apsaugos paslauga ne darbo valandomis, tai prašau atsakykite – kodėl būtent į šį sąskrydį, kuris vyko ne darbo dieną, jūs vykote ne asmeniniu transportu, o pasinaudojote savo privilegijomis?“ – klausėi A.Gedvilas.

Tuo pačiu Seimo narys norėjo sužinoti, „kiek policijos pajėgos kainavo mokesčių mokėtojams per šį renginį“.

Savo ruožtu premjerė I.Šimonytė pabrėžė, kad pats A.Gedvilas puikiai žino atsakymą į savo klausimus.

„Gerbiamas kolega, jūs puikiai žinote, kodėl. Būčiau galėjusi nuvažiuoti į tą renginį ir pati, savo automobiliu, bet tą dieną buvau renginiuose Rumšiškėse, ir tas jums taip pat turbūt yra žinoma“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Sekmadienį premjerė dalyvavo Laptevų jūros tremtinių brolijos „Lapteviečiai“ renginyje Rumšiškėse, kuriame prisiminti pirmieji trėmimai į Sibirą.

„Tai buvo „Lapteviečių“ pagerbimas. Suprantu, kad jums tokie renginiai yra nesvarbūs, bet tai jau yra jūsų problemos.

Ir jeigu jūsų gerbiamas kolega nebūtų užsimojęs ateiti į renginį, kuris jo visiškai neliečia, ir ten aplink pasimosikuoti kameromis, matiugalnikais (mikrofonais – aut.past.) ir kitais dalykais, tai, tiesą sakant, būčiau galėjusi nuvažiuoti ten ir pati.

Bet mano saugumo situaciją vertinu ne aš, o tie žmonės, kurie yra atsakingi už mano saugumą“, – pabrėžė premjerė.

Policijos atstovas Ramūnas Matonis naujienų portalui lrytas.lt nurodė, kad policijos ekipažas buvo paskirtas siekiant užtikrinti viešąją tvarką, kadangi buvo gautas Vadovybės apsaugos tarnybos raštas, jog šiame renginyje lankysis premjerė.

R.Matonis pabrėžė, kad visuose renginiuose, kuriuose lankosi valstybės vadovai, vietos policija užtikrina viešąją tvarką.

Netikėtas vizitas

Sekmadienį krikdemų sąskrydyje taip pat dalyvavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys Laurynas Kasčiūnas naujienų portalui lrytas.lt nurodė, kad premjerės minėtasis „kolega“ – riaušių prie Seimo byloje kaltinamas Antanas Kandrotas-Celofanas.

Kartu su juo – ir dalis kitų skandalingai pagarsėjusių veikėjų.

A.Kandrotas-Celofanas, kaip matyti iš jo paties paviešinto vaizdo įrašo, bandė patekti į tvora aptvertą poilsiavietės teritoriją, kurioje – partijos nariai su šeimomis, vaikais.

Policijos pareigūnams paprašius nefilmuoti mažų vaikų, A.Kandrotas-Celofanas atkirto, kad „žino įstatymus labai gerai“, pareigūnų klausė, ar šie nematė Landsbergio.

Policijos pareigūnams A.Kandrotas-Celofanas aiškino, kad tik nori išsimaudyti, šūkavo konservatorių partijos nariams.

Tiesa, L.Kasčiūnas tikino, kad A.Kandrotui-Celofanui šventės sugadinti nepavyko.

„Niekas jų neįleido, paskui jie per ežerą plaukė, pastebėjo nuo pakrantės ir išvažiavo. Aš net neatkreipiau dėmesio ir nemačiau.

Norėjo gauti dėmesio, bet nepavyko jiems to padaryti. Svarbiausiai ir yra nekreipti dėmesio į šitas nesąmones“, – įsitikinęs Seimo narys.

„Nepavyko jam provokacijos surengti“, – pridūrė jis.

Dar prieš savaitę, birželio 10 dieną, A.Kandrotas-Celofanas sudalyvavo ir Laisvės partijos suvažiavime Vilniuje, o savo apsilankymą taip pat filmavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.